Review: Finland 2019 | Darude ft. Sebastian Rejman – Look Away

Foto: Eurovision.tv

Den finske tv-station YLE har igen i år valgt internt. EDM-fænomet ’Darude’ repræsenterer Finland i Eurovision Song Contest 2019 med ‘Look Away’, som vandt UMK-showet den 2. marts.

Det er knap 20 år siden, at Ville Virtanen – bedre kendt som Darude – havde et kæmpehit med ’Sandstorm’. Han har igennem tiden været en af Finlands mest succesfulde artister.  Darude har vundet adskillige priser og spillet ved hundredevis af club- og festivalshows rundt omkring i verden. Derudover er det blevet til 4 kritikerroste studiealbums, senest ‘Moments’ fra 2015.

Advertisement

GEE-panelets dom

Panelets karakterer

Mette: Med Darude’s internationale succes og baggrund in mente, så var mine og mange andres forventninger til årets finske bidrag skyhøje, mens indfrielsen lod lidt tilbage at ønske. Bidraget er ikke helt så iørefaldende, som jeg havde håbet på og Sebastian leverede ikke den stærkeste vokale optræden i UMK. 
Omvendt så kommer Darude med et stærkt budskab: ”How can we go to sleep at night, and lay there in our beds? when we know what’s going on with the world today” og en god kontrast til de mange kærlighedssange.
Jeg er vild med sceneshowet, som får mig til at tænke på tidligere tiders lækre shows fra f.eks. Azerbaijan. Men man skal måske lige arbejde lidt på timingen med havfruens opstigen fra vandet.

Michael: Igen i år stiller Finland med en kæmpestjerne. Darude med Sebastian Rejman. Showet med danseren, der skal matche et LED-display fungerer faktisk ret godt. Ved UMK lød koret ude af takt og midlest talt dårligt. Det kan dog nok fikses inden det går løs i Maj.

Kevin: Den gentager sig selv for mange gange. Musikken lyder som meget let synthesizer. Uklart, hvad han vil med sangen.

Mads: Årets største skuffelse må være Finland. Da jeg hørte at Dj Darude skulle være artisten, så tænkte jeg YES. Nu tænker jeg ØV!

Jaxie: Her er en sang, der faktisk viser, at artister fra “way back” sagtens kan stå stærkt flere år senere. Desværre ikke stærkt nok til at score en plads i toppen. Sebastian synger “look away”, men hvis man kigger væk og ser bort fra det visuelle, så er sangen faktisk…. ikke en sandstorm. Sebastian Rejman er dog lidt af en rejemad at se på, hvis du forstår? *fniser* Men den rejemad bliver overskygget af danseren – og det er lidt synd. For jeg kan godt lide rejer. Ihihi.

Clara: Da det blev offentliggjort, at Darude skulle agere Finlands bud på en Eurovision vinder i år, havde jeg meget høje forventninger. Det er måske også grunden til, at jeg ikke er vanvittigt imponeret over årets finske bidrag. Jeg er helt sikker på, at nummeret nok skal klare sig fint, og jeg tror da også, at vi godt kan regne med finsk deltagelse i årets finale, men for mig personligt kommer nummeret aldrig rigtig i gang og mangler noget melodisk eller genkendeligt for at ramme helt plet for mig.

Simon: Jeg havde store forventninger til en sang lavet af Darude, men det er næsten for pænt og poleret. Jeg mangler et omkvæd, der sparker mere til mig end det her gør, og jeg synes sangen ender med at være for anonym. Kunne han ikke bare have lavet en tekst til Sandstorm i stedet?

Finland

Bidrag54 (Debut: 1961)
Seneste2021 Blind Channel – Dark Side
Kvalifikation7/16 (44%)
Bedste plc.Vandt i 2006
Værste plc.18. af 25 i Semifinale (2005)
Bedste venner Gns.: 6.55 Gns.: 5.44 Gns.: 4.85
Værste venner Gns.: 0.08 Gns.: 0.33 Gns.: 0.42