Loreen vinder historisk sejr i Eurovision Song Contest 2023 foran Finland

Foto: Corinne Cumming EBU

What a night! Efter mere end 3 timers show fik vi for kort tid siden kåret den 67. vinder af Eurovision Song Contest.

Bookmakerfavoritten Loreen tog sejren med “Tattoo” foran Finlands Käärija og Israels Noa Kirel. Hun vandt med en stor margin i juryafstemningen, mens Finland vandt seerafstemningen.

Advertisement

Tattoo er skrevet af Moa ”Cazzi Opeia” Carlebecker,Thomas G:son, Peter Boström, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Jimmy Jansson og Loreen selv.

Værter i 50-året for ABBA’s sejr med Waterloo

Spændingen før de sidste point bliver oplæst – Foto: Screenshot/EBU

Den tidligere Eurovision vinder gjorde i år comeback 11 år efter sin sejr i Baku, og bliver hermed den første kvindelige deltager til at vinde konkurrencen 2 gange. Samtidigt bragte Loreen Sverige op på siden af Irland som det mest vindende land i konkurrencen med 7 sejre.

Sverige kommer dermed til at afholde konkurrencen i 50 års jubilæet for ABBA’s sejr med Waterloo.

Ukraine har på grund af den russiske invasion desværre ikke kunnet være værter for årets konkurrence, og i stedet afholdte UK Eurovision Song Contest for 9. gang men i samarbejde med den ukrainske tv-station Suspilne.

I de 2 semifinaler tirsdag og torsdag blev 31 bidrag reduceret til 20. Her stemte kun TV-seerne, men i aftenens finale benyttedes den velkendte kombination af jury- og seerstemmer, som i tidligere år.

Her blev det desværre et farvel til Danmarks deltager Reiley.

Du kan se resultatet af juryafstemningen og det samlede resultat herunder.

Juryafstemningen

Samlet resultat

Danmarks point