Good Evening Europe-panelet: Maja og de Sarte Sjæle

Foto: Kristian Brasen

Vi er glade og stolte over at kunne præsentere en ny omgang af ‘Good Evening Europe-panelet’, hvor vi i 10 artikler vil tælle ned til musikfesten i Royal Arena med reviews af årets finalesange. Vi fortsætter nedtællingen med Maja og de Sarte Sjæle og ‘Den Eneste Goth i Vejle’.

I Good Evening Europe-panelet sidder 8 personer med forskellig baggrund, som alle har det til fælles, at de elsker Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest og har fulgt konkurrencen tæt i flere år. Du kan læse mere om, hvad de 8 jurymedlemmer anser som den “perfekte vindersang” i sidemenuen til højre og få en introduktion til jurymedlemmerne her.

Vi har en bl.a. en tidligere DMGP-deltager og kandidat i musikvidenskab med speciale i Eurovision, 3 tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en tidligere radiovært, en finsk poptøs som elsker Chanée og N’Evergreen, en fodboldfan og tidligere komiker, en softwareudvikler og ikke mindst en fyr, der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.

Advertisement

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – rangeret hvert enkelt bidrag og tildelt det en karakter jf. Eurovision-skalaen mellem 1 og 12.
Vi har lagt pointene sammen og du kan se både den samlede score, det gennemsnitlige pointantal samt evt. topkarakterer, der er uddelt. Under hhv. 8, 10 og 12 point er der billede af den eller de jurymedlem(mer), som har tildelt karakteren.

Læs ogsåMød medlemmerne i GEE-panelet – DMGP finalen 2020

Maja og de Sarte Sjæle – ‘Den Eneste Goth i Vejle’

Sangerinden Maja Rudolph og tekstforfatter Timo Andersen står bag den dansksprogede duo ‘Maja og de sarte sjæle’.

Det stod ikke skrevet i stjernerne, at den klassiske sanger og den folk-inspirerede sangskriver skulle finde sammen, men de to modsætninger fandt hinanden for 10 år siden i Sønderjylland. Hverken Maja eller Timo havde spillet i et band, før de dannede duoen. De mødtes hos en fælles ven og pludselig opstod Maja og de Sarte Sjæle, som lavede demo-sange sammen i nogle år, før de blev kontaktet af et pladeselskab.

Duoen debuterede i april 2016 med albummet ’Maja og De Sarte Sjæle’ og sangen ”Uden Dig” blev et af de mest spillede numre i radioen. Albummet blev året efter nomineret til årets danske pop-udgivelse ved Gaffa-prisen 2017.

I 2019 var duoen tilbage med deres første udspil siden debutalbummet og sangene ”Christoffer” og ”Venter på dig”.

Topkarakterer

Samlet score: 40 point / Gennemsnit: 5

Reviews

Jeg har været fan af Maja og de Sarte Sjæle, siden vi med ‘Uden dig’ hørte Maja synge om at “se på billeder og lide som et dyr”. ‘Den eneste Goth i Vejle’ er endnu et eksempel på Timo’s geniale sangskrivning, der ikke blot introducerer os for ord som ‘Goth’ og ‘Menneskefjendsk undergrundsmusik’ i Melodi Grand Prix, men også byder på Timo’s sædvanlige finurlige tekstlinjer og malende beskrivelser af hverdags-situationer. Det er oldschool, men stadig nyskabende, melodisk, sing-along-venligt – og en sang, der trods det melankolske islæt, lægger op til en fest i Royal Arena.

Mette

Fantastisk at få lidt 80’er-lyd ind i DMGP. Det er såmænd en catchy nok sang, som jeg har sunget med på mange gange de seneste uger, men det er også tydeligt, at der mangler en hel del for at kunne gøre sig gældende. Det er et godt bidrag, som bringer en hel masse nyt til konkurrencen, men med stor mangel på wow-faktor.

Daniel

Jeg elsker Maja og de Sarte Sjæle. Det er for mig et af nutidens bedste danske bands. Jeg blev meget begejstret, da duoen blev afsløret som deltager. ‘Den eneste Goth i Vejle’ holder stilen, som vi kender den fra de to, og som med Isam B’s ‘Bølger’ er det en sang der virkeligt er værd at sætte sig ned og rigtigt lytte til. Jeg er ikke sikker på, at alle der skal stemme til DMGP 2020 er lige så begejstrede for Maja og de Sarte Sjæle, som jeg er, så en superfinaleplads er nok et long shot. Som trøstepræmie kan duoen få en permanent plads i min playliste.

Michael

Det her er nok den sang, der er vokset mest på mig fra første gennemlytning. Den minder mig om de sange, min far plejede at høre, da jeg var barn, og jeg synes det er helt vildt fedt, at den lyd er med i årets DMGP. Ligesom hos de to andre dansksprogede sange, kan jeg høre, at Maja virkelig føler det hun synger om, hvilket for mig, lige gør sangen en tand endnu bedre.

Mila