Hør Dansk/græske Victor’s Eurovision bidrag “What They Say”

Foto: Pressefoto/Victor Vernicos

Den græske TV-station ERT har i dag offentliggjort bidraget, som Victor Vernicos skal deltage med ved Eurovision Song Contest 2023 i Liverpool. Titlen er “What They Say”, hør den her i artiklen.

Dansk/græske Victor Vernicos blev tidligere på året offentliggjort som Grækenlands artist ved Eurovision Song Contest i Liverpool. Victor, som bliver Grækenlands yngste repræsentant til dato, skal synge “What They Say”, der er skrevet og produceret af Victor selv.

Advertisement

I dag blev bidrag afsløres, du kan høre det herunder:

ERT har valgt bidraget internt. Blandt 106 indsendte bidrag udvalgte ERT 7 bidrag. Udover den traditionelle jury bestående af syv fagpersoner, blev de udvalgte bidrag også bedømt af en fanjury på 70 personer.

Det endelige valg skete i en kombination af fagjury (49,4%) og fanjury (50,6%). Procentfordelingen afspejler de nye stemmeregler i Eurovision-finalen i Liverpool, hvor seere fra ikke-deltagende lande nu optræder som en ekstra seer-gruppe (38 seergrupper og 37 jurygrupper).

Dansk far og græsk mor

Victor Vernicos, som har en dansk far og en græsk mor, og er født og opvokset i Athen.

Victors bedstefar, Leif Juul Jørgensen, spillede klarinet professionelt i “The Danish Jazz Quartet” og “Theis Nygaards Jazz Orkester”.

Allerede som 4-årig begyndte Victor at tage klaverundervisning, som 8-årig sangundervisning, i en alder af 10 guitarundervisning og derefter et års undervisning i musikproduktion. Herefter valgte han dog undervisningen fra.

Jeg stoppede lektionerne, da jeg fandt ud af, at jeg lærte meget mere ved selv at bruge masser af tid på musikproduktion alene og har skrevet min egen musik, siden jeg var 11 år gammel.

Victor Vernicos

I efteråret 2022 stoppede Victor sin normale skolegang, og går nu i stedet på en engelsk online skole, som kun tager ca. 5-6 timer om ugen. 

Jeg tog beslutningen sammen med mine forældre, så jeg kunne dedikere mere tid til min musik!

I løbet af det sidste års tid har Victor udgivet ikke mindre end 5 sange med “Brutally Honest With You” som seneste udgivelse fra 11. november. 

Den yngste græske Eurovision-deltager

I oktober måned sidste år indsendte Victor sin ansøgning til den græske TV-station ERT med henblik på deltagelse i Eurovision Song Contest 2023.

Eurovision-bidraget “What They Say” skrev Victor tilbage i april-maj 2021 uden at tænke på, at den kunne ende i Eurovision, hvilket også afspejler sig i sangens oprindelige version, som var 4 minutter og 13 sekunder lang, men nu altså er kortet ned, så den overholder reglen om max. 3 minutter.

 Jeg har skrevet, indspillet og produceret min egen sang, som står mit hjerte nært. Det er én af de ældste sange, jeg har skrevet, der fortsat står som en stærk sang.

Vi ønsker tillykke til Victor og glæder os til at følge ham i Liverpool!

Links