Interview med Victor Vernicos: Kanelsnegle, farmors frikadeller og Tivoli

Victor Vernicos Jørgensen, som har en dansk far og en græsk mor, er født og opvokset i Athen.

Advertisement

Victors bedstefar, Leif Juul Jørgensen, spillede klarinet professionelt i “The Danish Jazz Quartet” og “Theis Nygaards Jazz Orkester”.

Allerede som 4-årig begyndte Victor at tage klaverundervisning, som 8-årig sangundervisning, i en alder af 10 guitarundervisning og derefter et års undervisning i musikproduktion. Herefter valgte han dog undervisningen fra.

Victor, som bliver Grækenlands yngste repræsentant til dato, skal synge “What They Say”, der er skrevet, indspillet og produceret af Victor selv.

I oktober måned sidste år indsendte Victor sin ansøgning til den græske TV-station ERT med henblik på deltagelse i Eurovision Song Contest 2023.

ERT har valgt bidraget internt. Blandt 106 indsendte bidrag udvalgte ERT 7 bidrag. Udover den traditionelle jury bestående af syv fagpersoner, blev de udvalgte bidrag også bedømt af en fanjury på 70 personer.

Eurovision-bidraget “What They Say” skrev Victor tilbage i april-maj 2021 uden at tænke på, at den kunne ende i Eurovision, hvilket også afspejler sig i sangens oprindelige version, som var 4 minutter og 13 sekunder lang, men nu altså er kortet ned, så den overholder reglen om max. 3 minutter.

Se interviewet med Victor øverst i artiklen.