Eric Saade vandt årets sidste nationale finale

Lørdag aften blev sæsonens sidste nationale finale afholdt. Det skete da Sveriges Melodi Festivalen skulle afgøres efter en tur gennem 5 svenske byer, flere ugers indledende semifinaler og en second-chance-runde. Det blev favoritten Eric Saade, som levede op til bookmakernes favoritstatus og vandt billetten til Düsseldorf.

32 bidrag havde kvalificeret sig til årets konkurrence, men kun de bedste 10 klarede sig igennem til lørdagens finale i Globen i Stockholm. Her blev aftenens vinder kåret ved en kombination af seer-stemmer og jury-stemmer. Det nye ved årets format var de internationale jurystemmer fra en jury placeret i 11 lande (Kroatien, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Irland, Malta, Norge, Rusland, San Marino, Ukraine og UK.)

Advertisement

Juryen stod for halvdelen af stemmer, mens de svenske tv-seere bestemte de sidste 50 %. Televote-pointene blev fordelt efter hvor stor en procentdel af stemmerne, de enkelte sange havde modtaget frem for et fast sæt af stemmer. Både juryen og de svenske seere havde Eric Saade som vinder og Danny som runner-up.

“Popular” er skrevet af Frederik Kempe, som i tidens løb har leveret rigtig mange hits både i og udenfor Melodi Grand Prix. Med sejren i Globen i aften, er det 3. gang, at en af Frederiks sange vinder Melodi Festivalen. I 2008 skrev han Charlotte Perellis “Hero”, som blev nr. 18 og året efter “La voix” , som Malena Ernman fik en 21. plads med i 2009.

Eric Saade vandt med “Popular”, Danny kom lige efter på 2. pladsen med “In The Club”. Dark horse The Moniker fik en 3. plads med sangen “Oh My God!.”

Aftenens resultat

Eric Saade – Popular (Fredrik Kempe) (193p)

Danny – In The Club (Fredrik Boström, Peter Boström & Danny Saucedo) (149p)

The Moniker – Oh My God! (The Moniker) (124p)

Sanna Nielsen – I’m In Love (Irini Michas, Peter Boström, Thomas G:son, Bobby Ljunggren) (114p)

Swingfly – Me And My Drum (Teron Beal, Patrik Magnusson, Johan Ramström & Swingfly) (93p)

The Playtones – The King (Fredrik Kempe & Peter Kvint) (79p)

Linda Bengtzing – E Det Fel På Mig (Pontus Assarsson, Thomas G:son, Jörgen Ringkvist & Daniel Barkman) (58p)

Nicke Borg – Leaving Home (Jojo Borg Larsson, Nicke Borg, Fredrik Thomander & Anders Wikström) (57p)

Sara Varga – Spring För Livet (Sara Varga & Fredrik Böstrom) (50p)

Brolle – 7 Days And 7 Nights (Brolle) (29p)