Reviews 2011: Østrig

Østrig er tilbage i konkurrencen efter 3 års fravær og har endnu deres første finaleplads til gode, siden indførelsen af semifinaler i 2004. I år synger Nadine “The secret is love” og med den får vi Østrigs suverænt bedste bud på en finalesang til dato. Den unge talentfulde sangerinde har en utrolig smuk stemme og en dejlig udstråling.

“The Secret is love” er en traditionel ballade a la Whitney Houston og Mariah Carey, som med Gospelkoret i baggrunden passer perfekt til fremførelse i en stor arena.

Advertisement

Melodien er både storladen og iørefaldende og Nadines smukke budskab virker både ægte og troværdigt.

På den negative side, så har de traditionelle ballader ikke haft kronede dage i Eurovision, og kun få har opnået en pæn placering. I de senere år er gennemførte ballader som “My heart is yours”, “All for your”, “What If We”, “Candlelight” og “For life” alle endt i den nederste del af finalen. Hvis ballader skal igennem kræver det, at kunstneren leverer en vokal performance udover det sædvanlige og samtidig brænder igennem på scenen. Et eksempel var Georgiens bidrag i 2010, som på forhånd ikke var spået mange chancer.
Med en startpostion som nummer 2 af 19, og en lidt gammeldags ballade, som ikke skiller sig så meget ud, så kan Østrig få problemer med at forblive i folks erindring, efter en række langt mere iøjnefaldende performances.
Omvendt er der ikke andre traditionelle ballader med i semifinalen, og de eneste konkurrenter i samme genre vil være Slovakiet, Slovenien og evt. Cypern. Den klassiske ballade har stadig mange tilhængere og med juryens indflydelse, skal det bestemt ikke udelukkes at Østrig i år opnår sin første finaleplads.

Bookmakerne har en pæn tillid til Østrig og blandt fans er sangen blandt årets 10 finalister. Østrigs kvalifikationsstatistik peger dog i en anden retning.

Jeg giver 3 stjerner for en flot, gennemført og iørefaldende ballade, og Nadines imponerende stemme.

Gennemsnit: 2,6

Kvalifikation: marginal finalist

Se live-version og preview-video under
Multimedia. Husk at
stemme på dine favoritter i GEEs Pre-chart Voting.