Reviews 2011: Tyskland

Efter Lenas sejr i Oslo, valgte Lena at stille op for Tyskland igen i år og forsvare hendes mestertitel i Eurovision Song Contest. Lena præsenterede 12 sange fra studiealbumet “Good News”, og så var det op til de tyske tv-seere at stemme en af sangene til tops som tysklands bidrag på hjemmebane i Düsseldorf.

Vindersangen blev “Taken By A Stranger”, hvilket de tyske seere faktisk skal have stor credit for. “Taken by a stranger” er et modigt valg, og en sang, som vil skille sig uden næsten ligegyldigt hvilke sange, der kommer før og efter. Ulempen kan også være at sangen simpelthen er for “anderledes” til at appellere til det brede publikum.

Advertisement

Personligt var jeg absolut ikke vild med sangen, da jeg så den tyske finale, men efter et par gennemlytninger mere, så var og (er stadig) Tyskland et af mine favoritbidrag, og det er langt mere end man kan sige, om Lenas tidligere bidrag, som jo vandt det hele i fjor.

I fjor forstod jeg på intet tidspunkt den hype, som var omkring det tyske bidrag, og valgte at gå med min egen (meget forkerte) mavefornemmelse, som ikke gav Lena nogen chance for sejr. Det var både baseret på sangen isoleret set, på Lenas vokale præstation, hendes påtagede engelske accent og hendes finurlige fremtræden, som mange åbenbart faldt for.

I år mener jeg faktisk at sangen er blandt de værdige vinderkandidater. Både teksten og musikken er speciel, mystisk og ganske interessant. Dertil kommer at Lena er blevet en langt dygtigere sangerinde og performer og hun giver den helt perfekt sexede og lidt mystiske performance til “Taken by a stranger”.
Efter at have set det interessante sceneshow i Echo Music Award-showet, mener jeg bestemt at Tyskland har mulighed for at blande sig helt i toppen af årets konkurrence.
Det må være en sang, som appellerer til de professionelle musikfolk i juryen og så har Lena et kendt ansigt, og hjemmebanepublikummet med sig, hvilket evt. også kan skille hendes ud i aftenens show.

Både bookmakere og fans giver god grund til glæde i den tyske lejr, mens startlodtrækningen heller ikke har ødelagt Tysklands chancer. Tysklands historiske resultater, siden semifinalernes indførelse* er dog ikke så gode med en gennemsnitlig 16. plads i løbet af de sidste 6 år.

Jeg giver 5 stjerner for et modigt valg samt en anderledes og velproduceret sang.

* Denne periode er valgt, idet den resterende del af analysen er baseret på samme periode og semifinalerne betød, at The Big 4 kun blev fremført live én gang, mod at Semifinalisterne

Gennemsnit: 3,8

Placering: MuligTop 5

Se live-version og preview-video under
Multimedia. Husk at
stemme på dine favoritter i GEEs Pre-chart Voting.

NB! ALLE REVIEWS ER SKREVET INDEN PRØVERNE GIK I GANG I DÜSSELDORF, OG PRÆSTATIONERNE HER ER DERFOR IKKE TAGET I MED BETRAGTNINGEN.