Bulgarien, FYR Makedonien og Israel klar med bidrag

I den forgangne uge fik vi tilføjet endnu flere ansigter til Eurovision 2012-galleriet. Onsdag lagde vi ud med finale i Bulgarien. Samme dag fik vi en præsentation af FYR Makedoniens bidrag og onsdag frigav Izabo officielt deres sang "Time", som dog allerede har været ude i en "arbejdsversion" i februar.

Bulgarien:

Onsdag aften var 12 bidrag parat til den nationale finale i Bulgarien. En kombination af jurystemmer og tele-stemmer med hver 50 % indflydelse valgte vinderen, som hedder Sofi Marinova. Hun synger "Love unlimited".

Advertisement

Danske Soluna Samay var blandt gæstesolisterne ved finalen og fik efterfølgende mange positive ord med på vejen. Bl.a. pegede flere Youtube-brugere på Solunas "Should’ve known better" som aftenens bedste performance.

Du kan lytte til vindersangen her:

 

FYR Makedonien:

Den makedonske sangerinde Kaliopi var på forhånd udpeget som FYR Makedoniens repræsentant i Baku med sangen "Crno i belo" (Black and white). Onsdag aften blev sangen for første gang præsenteret i MKTVs studier i Skopje. Sangens komponist hedder Romeo Grill, mens teksten er skrevet Kaliopi selv.

Kaliopi vandt i 1996 Skopje Fest, som blev brugt til udvælgelse af årets Eurovision-repræsentant det år. I år er hun internt valgt og klar til at repræsentere FYR Makedonien med sangen "Crno i belo" (Black and white).

Du finder sangen i både en makedonsk og engelsk version herunder:

 

 

Israel:

Israel repræsenteres i år af gruppen Izabo, som blev dannet i 1989, og hvis musikstil beskrives som "a blend of rock and sixties pop, with a touch of Mediterranean elements" Torsdag kom den officielle version af Izabos sang "Time". Allerede i sidste uge, kunne man på Youtube finde en arbejdsversion af sangen, og gruppen bekræftede efterfølgende, at det var deres bidrag til Baku, men at den ikke var færdiggjort.

I forbindelse med offentliggørelsen, blev det også oplyst, at gruppen vil fremføre "Time" live for første gang ved en koncert, som blev afhodt d. 2. marts på Zappa Club i Tel Aviv.

Du kan se liveversionen af Izabos Eurovision-bidrag herunder: