Interview med Rasmussen: “Jeg glæder mig mest af alt til at møde fansene”

Med vind i håret, bølger, snefnug og vikingesejl vandt Jonas Flodager Rasmussen tilbage i februar Melodi Grand Prix 2018 med sangen ‘Higher Ground’ og hele 50% af stemmerne.

Siden triumfen i Melodi Grand Prix har den 33-årige sanger og underviser haft et travlt program. Kort tid efter sejren i Aalborg havde Jonas premiere på teaterkoncerten ‘Time of My Life’, som bygger på en lang række af de mest populære engelske og amerikanske 80’er rock- og popsange:

Advertisement

“Jeg har været i gang med et show, som jeg har været på landevejen med siden Melodi Grand Prix. Vi var midt i prøverne, da jeg deltog, og showet havde premiere 23. februar. Så det har fyldt en del”, siger Rasmussen og tilføjer: “Ellers har jeg jo mit deltidsarbejde som underviser i Viborg, hvor jeg også har nogle forpligtelser”.

“Men nu er turnéen overstået og jeg kan koncentrere mig om Eurovision Song Contest”, fortæller Jonas. Udover de praktiske forberedelser omkring sangen og showet, så fylder kontakten til både medier og fans en stor del. “Jeg har lavet tonsvis af interviews, primært på mail og telefon, men det er først nu, at denne her promo for alvor går i gang”, fortæller Jonas, som har deltaget i både London Eurovision Party, Israel Calling og Eurovision in Concert i Amsterdam.

Foto: Michael Thygesen/GEE

Hædret med Thors hammer og mjød

Det er ikke kun fansene, som er vilde med den danske vinder. Fredag den 16. marts blev vikingen fra Langå officielt hædret på det Gamle Rådhus i Randers. Her blev der skålet i champagne og borgmester Torben Hansen hyldede Rasmussen for både at have ydet en ekstraordinær indsats og for at være en rollemodel med begge ben plantet solidt i den jyske muld. Borgmesteren kunne desuden fortælle en overrasket Jonas, at hans hjemby Langå faktisk har sin helt egen vikingehistorie:

“Der var her omkring Randers og Langå, at der blev fundet runesten, så man er sikker på, at der har boet vikinger her”, fortæller han og peger på, at vikingerne brugte Gudenåen som en vigtig transportvej.

Borgmesteren overrakte desuden en helt speciel gave til Rasmussen: “Jeg fik et Thors hammer-smykke i sølv og en flaske mjød, så de gik all-in på vikingetemaet”, siger Jonas med et smil. Thors hammer-smykket var i øvrigt en kopi af det smykke, som blev fundet i en gammel vikingegrav ved Enghøj Kirke (Randers) i 1998.

En sang, der deler fansene

Torsdag den 10. maj går Rasmussen på scenen med sang nummer 5 i semifinale 2. Det står klart, efter EBU i sidste uge offentliggjorde den endelige startrækkefølge. “Emmelie de Forest startede jo som nummer 5, så det kan da ikke være den værste plads”, griner Jonas, da vi spørger ham, hvad han synes om start nummer 5. “Men det kommer jo nok også an på hvilke sange, der ligger omkring én”, fortsætter han og tilføjer “Jeg ved ikke, om det er en fordel at være blandt sange, som ikke er så højtratede, fremfor at være i gruppe af højtratede sange, hvor man måske falder lidt udenfor. Men jeg tager det som det kommer”.

Selvom Jonas har haft en fyldt kalender siden Melodi Grand Prix, så har han alligevel fulgt lidt med i stemningen hos fansene.
“Jeg hører rigtig mange forskellige ting om min sang. Der er nogen, der rå-elsker den og så er der andre, der virkelig bare hader den og ikke synes, den hører hjemme i Eurovision. At den er for Musicalagtig”, fortæller Rasmussen og tilføjer: “Det er sådan en splitter, lader det til”. “Men jeg håber også, jeg kan få fat i nogle af dem, der sidder hjemme i stuerne, og som måske er fans af Game of Thrones”.

Går først og fremmest efter at komme i finalen

Når det kommer til resultater, så har Rasmussen i første omgang ét mål: “Jeg går først og fremmest efter at komme i finalen, og derfra tænker jeg, at alt kan ske”. “Der er en relativ klar favorit lige nu. Hun bliver svær at slå” tilføjer Jonas med henvisning til bookmakerfavoritten Netta fra Israel.
Han har endnu ikke nået at høre alle sine konkurrenter i fuld længde, men er stødt på en del af dem i forskellige Top 10-lister, som han bliver tagget i på de sociale medier. “Man må sige, at sangene er meget forskellige. Der er ingen, som er ligesom min sang og der er heller ingen som f.eks. Israels eller Hollands”, siger han og peger på netop Holland som én af hans personlige favoritter: “Holland synes jeg er superfed, det er jo min genre. Det samme med Ungarn, Schweiz og Albanien. Men jeg forestiller mig også, at det er en genre, der deler fansene”.

Glæder sig til at møde fansene

I starten af marts var Jonas i Lissabon for at indspille det danske “postkort”. I postkortet besøger han et gammelt kongepalads i Mafra-bydelen af Lissabon, ‘Palacio National Mafra’: “Det var meget laidback, det var super fedt”, fortæller han om optagelserne.

Mandag den 30. april rejser Rasmussen og resten af den danske Grand Prix-delegation til Lissabon. Her venter 14 hektiske dage med prøver, interviews, fester og diverse promo-events. Allerede 1. maj har Danmark de første prøver i Altice Arena. “Jeg glæder mig rigtig meget. Dem, der har været med før fra delegationen, siger at det er skidesjovt”, fortæller Jonas og peger især på mødet med fansene som et højdepunkt. “Jeg elsker at snakke med folk – også på mail og i telefonen – men jeg vil allerhelst møde folk face-to-face. Det kommer jeg jo til dernede”, fortæller Jonas og tilføjer: “Jeg glæder mig mest af alt til at møde fansene!”

BEAUTIFUL place!! Palacio National Mafra, location for the postcard 💪🏼🇵🇹🇩🇰 #photooftheday #viking in #lisbon #portugal #videoshoot #beautiful #location #library #palace #dmgp #eurovision #2018 #singer #performer #love the #people here…….and the #coffee 😋☕

Et opslag delt af Jonas Flodager Rasmussen (@bonjonesy) den

“Glade for det vi lavede i Aalborg”

Der har været rigtig meget snak om det endelige show til ‘Higher Ground’ i Lissabon. Nogle fans har f.eks. foreslået, at Rasmussen skulle komme ind på scenen i et stort vikingskib. Det afviser han imidlertid med et smil. “Jeg kan ikke afsløre så meget om showet” siger han og tilføjer hemmelighedsfuldt “Men jeg kan sige så meget, at vi var virkelig glade for det, vi lavede i Aalborg.”
En ting, som Jonas derimod godt kan afsløre, er, at vi ikke får det samme team at se på scenen i Lissabon, som i Melodi Grand Prix. Det skyldes, at Rasmussens vikinger fra Melodi Grand Prix primært var dansere:
“Vi har nogle rigtig gode korsangere med”, fortæller Jonas og uddyber “Vi har fundet nogle flotte fyre med langt hår og skæg – og rigtig gode stemmer”.

Rasmussens 5 korsangere bliver Daniel Firth (har i årevis optrådt og udgivet musik som Dan Firth), Gustav Emil Bresler (forsanger i bandet ‘Walk My Elephant’), Jesper Paasch (uddannet skuespiller og har bl.a. spillet Harald Blåtand i ‘Historien om Danmark’), Mads Engelhardt (spiller i coverband, der optræder med alt fra Johnny Cash til Beyoncé) og Anders Ørsager (Tidligere medlem af Basix, der blev nummer to i Dansk Melodi Grand Prix 2001).

De fire førstnævnte kommer ifølge DR til at være synlige på scenen sammen med Rasmussen, mens Anders Ørsager af hensyn til koreografien kommer til at stå et andet sted på scenen.

Se Rasmussen videohilsen herunder: