Ny single: Theo X vil give dig selvtilliden til at følge dit hjerte!

Foto: Julie Ilsby

Disco-æraen er tilbage med Theo X’s nyeste single ”You Don’t Wanna Dance”

Forestil dig, at du går ned af gaden og føler dig som en ren 10’er. Forestil dig, at du er den eneste på dansegulvet, og du fuldstændig smadrer det! Forestil dig, at du tør følge dit hjerte, og at et nej ikke er en mulighed. ”You Don’t Wanna Dance” handler om selvtillid.

Efter optrædener i bl.a. Go’ Morgen Danmark, ved Copenhagen Pride og til selveste kronprinsens private 50-års fødselsdagsfest, så er multikunstneren Theo X allerede godt på vej til at skabe sig et navn i Danmark.

Advertisement

I dag udkommer den længeventede 3. single med titlen ‘You don’t wanna dance’, skrevet af Theo X selv og produceret i samarbejde med Jeppe Appel/Binrose og Frederik Falk.

– Singlen handler om selvtillid. Den reneste og mest skinnende form for selvtillid. Den følelse man kan have i kroppen hvor intet kan slå fejl, forklarer Theo X og tilføjer:

-Jeg ville gerne lave en sang, der fik folk til at have det godt med sig selv. Give dem den der oprigtige følelse af at tro på sig selv, og give dem selvtillid til at følge deres hjerte, også når det er svært.

Sangen skulle gerne give folk lyst til at danse, eller bare støvsuge hele huset med sangen på repeat!

I august gav Theo X koncert på Rådhuspladsen foran 8-10.000 begejstrede publikummer | Foto: GEE

10 år om at springe ud af skabet

Selvtilliden, og især manglen på samme, har altid spillet en stor rolle i Theo X’s liv:

– Vi udstiller altid os selv med så ekstremt meget selvtillid! Alle steder. Men i virkeligheden går mange af os og føler os så små indeni, fordi vi ikke tør at gøre det, der er rigtigt for os selv. Det tog mig 10 år at springe ud af skabet, og sige til verden, at jeg er bøsse, fordi jeg ikke havde selvtilliden. Forhåbentligt kan denne sang inspirere andre til ikke at lave samme fejl. Du er kun dig selv og du er guddommelig smuk.

Til at supplere budskabet i den nye single har Theo X selv skrevet en tilhørende musikvideo.

– Jeg ville lave en musikvideo om en knægt, der havde tro nok på sig selv til at gøre det jeg aldrig turde”, fortæller Theo X.

En ode til alle unge LGBTQ+ personer verden over

Inden musikvideoen blev en realitet gennemgik den 27-årige sanger imidlertid en lang tænkepause, som sendte ham tilbage til en periode i livet, hvor selvtilliden fejlede.

-Jeg blev ført tilbage til mine spæde teenageår, hvor tiltrækningen til det samme køn begyndte. En tiltrækning, der først blev til virkelighed 10 år senere. En tiltrækning, jeg aldrig turde forene mig med som teenager, og som for guds skyld ikke måtte komme til udtryk, forklarer Theo X.

Musikvideoen er derfor en ode til alle unge LGBTQ+ personer verden over. Unge mennesker som tør at være sig selv og som tør følge deres hjerte, siger han og beskriver videoen som en drømmevision af, hvordan hans egen første kærlighed kunne have set ud:

-Den kærlighed ville selvfølgelig være endt i High School Musical fællesdans og masser af konfetti”, griner han.

Freddie Mercury-overskæg og silkeskjorte

‘You don’t wanna Dance’ er, som Theo X selv formulerer det, en ægte disco-pop-basker, og derfor er der i singlens artwork også hentet inspiration fra 70’ernes store disko-ikoner:

-For mig er disko-æraen virkelig en vidunderlig tid at tænkte tilbage på, og forestille sig, man var i live til at have oplevet den. Når man ser John Travolta, Freddie Mercury osv. for sig, så er det jo mennesker, der skriger selvtillid, siger Theo X og fortsætter:

Derfor skulle jeg have overskæg ligesom Freddie, silkeskjorte og lade selvtilliden skinne igennem.

Theo X pressefoto | Foto: Nanna Fredskov Andersen

Jeg må indrømme, at jeg snød lidt, afslører Theo X med at smil, da vi spørger til skægget: – Jeg brugte 3 uger på at gro det ud, og så fik jeg det farvet hos min frisør for at give det lidt ekstra pondus, så det virkelig poppede.

Theo X’s nye look har dog affødt blandede reaktioner: – Mange syntes, det var mega sejt, andre syntes det var helt forfærdeligt, fortæller han og tilføjer med et grin: – Min kæreste var ikke glad for det! Derfor har jeg altså heller ikke overskægget mere.

Du kan lytte til ‘You don’t wanna dance’ herunder:

Du kan også benytte din favorit-streamingtjeneste her.

Startede med at spille guitar og skrive sange som 11-årig

Legendariske musikere som Bob Dylan, Cat Stevens og Sebastian var blandt inspirationskilderne, da Theo X allerede som 11-årig begyndte at spille guitar og skrive sine egne sange:

Guitaren gav mig mulighed for at synge og spille sange af mine store helte som Bob Dylan, Sebastian og Cat Stevens. Men jeg fandt lynhurtigt ud af, at det var sangen, jeg brændte for, fortæller Theo, som kom ind på Ærø musikhøjskole allerede som 17-årig:

– Jeg var faktisk ikke gammel nok til at gå på højskole og måtte “smugle” mig ind, da man skal være 17 år og 6 måneder for at være egnet. Jeg fik dog med lidt sweet talk lavet en aftale og gik på Ærø i et halvt år på sanglinjen, fortæller Theo X med et smil om opholdet, som han kalder “Et af de mest fantastiske tidspunkter i sit liv med komplet musikalsk fordybelse”.

Efter opholdet på Ærø Musikhøjskole fortsatte Theo på musiklinjen på Stenhus Gymnasium, hvorfra han også modtog skolens musiklegat, og flyttede efterfølgende til København for at skrive sange.

I april i år live-debuterede Theo X ved årets Axgil Rainbow Awards foran blandt andre kronprinsesse Mary, der blev så begejstret, at hun efterfølgende bookede Theo X til sin mand kronprinsens private 50-års fødselsdagsfest. Sommeren har endvidere budt på en optræden ved Aarhus Pride, en tur i ‘Go morgen Danmark’-studiet samt en optræden foran op imod 10.000 tilskuere på Rådhuspladsen under Copenhagen Pride.

Kunstnernavnet: Theo plus alle de andre, som man ikke ser

Udover at skrive sine sange selv, så instruerer Theo X også sine egne musikvideoer og laver egne pladecovers. Det 27-årige multitalent har foreløbigt udgivet de 2 singler ‘Junkie Lover’ og ‘Hey Chico’, ligesom han lægger vokal på Defined Marple’s single ‘Gentleman‘ (iført tusindvis af små spejle). ‘You don’t wanna dance’ bliver således 3. single udgivet under kunstnernavnet Theo X:

 – Jeg har altid tænkt, at min søn skulle hedde Theo. Og da jeg skulle udgive min første single, ‘Junkie Lover’, måtte jeg finde et navn at udgive den i. Eftersom musikken altid har været mit lille barn, så var det helt naturligt at “jeg” skulle hedde Theo, fortæller Theo og tilføjer:

X’et for mig er en anderkendelse af alle de dygtige mennesker, jeg arbejder sammen med rundt om min musik. Det betyder derfor faktisk “Theo plus alle de andre, som man ikke ser”.

Theo X giver koncert ved Aarhus Pride 2018 | Foto: Michael Thygesen / GEE

Kom til koncert med Theo X – den 9. november på Absalon

Den 9. november optræder Theo X på Absalon i København og her vil der med garanti være mulighed for at lytte til den nye single. Herudover så lover Theo X at levere en fest på scenen:

Mine koncerter er som min musik, fuld af energi og følelser. Jeg vil altid gerne have, at folk er glade, når jeg spiller min musik, men også at de bliver rørte, og at man sætter nogle tanker igang hos publikum, forklarer Theo X og slutter af:
Folk kan forvente en Theo X i sit es. Jeg lever og ånder jo for at spille min musik foran et publikum!

Følg Theo X på Instagram og Facebook