DMGP 2019: Portræt og interview med Julie & Nina – ‘League of Light’

Foto: Michael Thygesen / www.good-evening-europe.dk

Sang nr. 7: Julie & Nina – ‘League of Light’

(Sangskrivere: Julie Berthelsen, Nina Kreutzmann Jørgensen, Marcus Winther-John, Joachim Ersgaard)

Advertisement

Julie og Nina har kendt hinanden i mere end 20 år og mødte hinanden som henholdsvis 16- og 18-årig, da de begge gik på gymnasiet i Nuuk. De har hver især haft stor succes som solister, men den 23. februar optræder de for første gang som en duo.

41-årige Nina Kreutzmann har været et stort navn på den grønlandske musikscene siden midten af 90’erne.  I en tidlig alder blev hun en kendt sangerinde og har udgivet en række albums både som solist og som en del af gruppen Qulleq (”Lys/tranlampe”). I bladet ”Greenland today” blev hun i 2009 omtalt som Grønlands Rock Mama. Derudover har Nina også sunget kor på Björk’s ”Vespertine” tour i 2001.

I 2010 var Nina forsanger for Julie Berthelsens kor i TV2’s program ‘Allstars’, hvor kor fra forskellige postnumre dystede om en pengepræmie til et velgørende formål. Julies kor vandt i øvrigt konkurrencen.

39-årige Julie Berthelsenblev landskendt i Danmark, da hun i 2002 blev nummer to i talentprogrammet ‘Popstars’ og efterfølgende udsendte albummet ‘Home’, der sikrede hende tre Danish Music Awards. Siden har hun udgivet fire albums, adskillige singler, og optrådt som både tv-vært, foredragsholder og forfatter.

Hun var i 2010 vært på Dansk Melodi Grand Prix i 2010 sammen med Felix Smith.

Om sangskriverne

Julie og Nina har selv skrevet ‘League of Light’ sammen med bl.a. Marcus Winther-John.

Engelskfødte Marcus flyttede til Danmark som 12-årig og debuterede i 1994 som forsanger, rytmeguitarist og sangskriver i bandet Inside The Whale. Marcus kickstartede senere sin solokarriere med nummeret High On You’, der blev Ugens Uundgåelige på P3, og i 2003 udkom solodebutalbummet ‘Grow’.

Marcus var co-writer på Tim Christensens debutalbum, ‘Secrets On Parade’, og har siden da skrevet til en lang liste af store, hjemlige navne, f.eks. Sanne Salomonsen, Michael Learns to Rock, Mads Langer og Christopher.

Interview med Julie & Nina

Lyt til ‘League of Light’

Mere Julie og Nina

https://youtu.be/TPdf-Kxs_0k