Optakt: Hvem vinder anden semifinale i Norge?

Foto: NRK

Raylee løb i lørdags med sejren i den første semifinale i det norske Melodi Grand Prix og er dermed klar til finalen 15. februar.

Læs også: Forhåndsfavoritten Raylee vinder finalepladsen i Sydnorge

Advertisement

I aften er der igen 4 semifinalister parat til duel, hvor Østnorge skal finde sin finalist. Du kan læse mere om deltagerne længere nede i artiklen.

Se med kl. 19.50 på www.nrk.no/mgp

Semifinale 2 finder – ligesom de øvrige semifinaler – sted i H3 Arena i Fornebu, Oslo og har deltagelse af 4 sange. Den bedste sang fra hver semifinale går videre til finalen i Trondheim Spektrum den 15. februar, hvor de 5 semifinalesange konkurrerer mod 5 forhåndskvalificerede sange, som er valgt af en jury.
I starten af semifinalen trækkes der lod blandt de 4 deltagere til 2 dueller. Vinderen af de 2 dueller står til sidst i guldfinalen.

Resultatet af showet bliver bestemt via en online-afstemning på NRK. For at stemme skal man være oprettet som NRK-bruger og det er muligt at stemme, selvom du befinder dig udenfor Norge.

Ifølge bookmakerne, så er Anna Jæger favorit til at vinde aftenens semifinale, mens Tore Petterson ikke spås de store chancer for avancement til fialen.

Semifinale 2

Anna Jæger – “How About Mars”

Tekst og musik: Roel Rats, Synne Vorkinn, Chris Wortley og Sindre T. Jenssen

26-årige Anna voksede op i Canada og USA, hvor hun spillede i rock bands og optrådte på små klubber og barer. Hun beskriver sin musik som “electro-pop rock”. Til NRK udtaler hun: “I’m a kind of an alien who wants to take you to my planet Mars.”

Kim Wigaard and Maria Mohn – “Fool for Love”

Tekst og musik: Torbjørn Raae, Arve Furset, Kim Wigaard Johansen og Maria Mohn

Kim, 31, og Maria 36, kommer fra Fredrikstad hvor de begge arbejder som vokal coaches.

Han har bl.a. medvirket i musicals, operaer og cabareter – og har endda sunget med den norske opera og ballet. Derudover har man kunne opleve ham i Norsk Idol, The Voice og som dommer i den norske udgave af ‘All Together Now’.

Hun er sanger, sangskriver, pianist, humorist og skuespiller og har sunget i vokalgruppen PUST, det norske solistkort samt med forskellige big bands og orkestre. Derudover har hun optrådt i shows som Idol, Popstokk, Sommeråpent og Beat for Beat.

Rein Alexander – “One Last Time”

Tekst og musik: Erik Småland, Kristoffer Tømmerbakke og Rein Alexander

Rein, 48, har været vidt omkring og boet i både USA, på island, i England, Italien og Sverige. Han kommer fra en musikalsk familie og har vundet flere internationale konkurrencer og stipender.

I 2003 vandt han det norske program Kjempesjansen. (som senere havde deltagelse af Alexander Rybak).

Han har bl.a. spillet hovedrollen som Jean Valjean i musicalen Les Misérables og Anatoly i Chess.

Tore Petterson – “The Start of Something New”

Tekst og musik: Tore Petterson og Knut Bjørnar Asphol

Tore er 40 år gammel og kendt fra NRK’s programmer “Sofa” og “Farmen”. Derudover er han dommer på TV 2’s “Shall We Dance”. Han er også en del af komikerparret “Adam & Tore”.

Melodi Grand Prix 2020 – oversigt over shows

  • 11. januar 2020: semifinale 1 med 4 sange, som repræsenterer Sydnorge
  • 18. januar 2020: semifinale 2 med 4 sange, som repræsenterer Østnorge
  • 25. januar 2020: semifinale 3 med 4 sange, som repræsenterer Det centrale Norge
  • 1. februar 2020: semifinale 4 med 4 sange, som repræsenterer Vestnorge
  • 8. februar 2020: semifinale 5 med 4 sange, som repræsenterer Nordnorge
  • 15. februar 2020: Finale med 10 sange

Lyt til ugens finalist

Didrik og Emil Solli-Tangen – Out of Air

Tekst og musik: Fredrik Boström, Mats Tärnfors, Niklas Lundin og Didrik Solli-Tangen

Didrik Solli-Tangen repræsenterede Norge på hjemmebane i 2010 med “My Heart Is Yours”, som sluttede på 20. pladsen. Denne gang får han selskab af lillebror Emil.
Emil har også tidligere forsøgt sig i Melodi Grand Prix. I 2013 deltog han sammen med gruppen Gromth, vandt sin semifinale, men kom ikke videre til guldfinalen i finalerunden.

Finalister