GEE-panelets reviews: Malta (Eurovision 2020)

Foto: Marin Babanov

Vi er glade for at kunne præsentere en ny omgang af ‘Good Evening Europe-panelet’, hvor vi vil diskutere og rangere årets 41 Eurovision-bidrag, som jo desværre ikke får lov til at dyste i Rotterdam.


Efter skuffelsen over aflysningen af årets Eurovision Song Contest og den kommende tur til Rotterdam så småt har lagt sig, så har vi med fornyet mod og entusiasme kastet os ud i at diskutere årets “could have been”-Eurovision-bidrag og til sidst kåre en vinder.

Advertisement

Men vi har brug for jer! Hjælp os med at dele Eurovision-stemning i den kommende periode, der jo ikke bliver helt, som vi havde ønsket os: Del din mening i vores opslag på Facebook og @tag gerne dine Eurovision-venner i opslagene. Det er altid sjovest at diskutere sangene med andre 🙂

Om panelet:
I Good Evening Europe-panelet sidder 8 personer med forskellig baggrund, som alle har det til fælles, at de elsker Eurovision Song Contest og har fulgt konkurrencen tæt i flere år. Du kan læse mere om, hvad de 8 jurymedlemmer anser som den “perfekte vindersang” og få en introduktion til jurymedlemmerne her.

Vi har en bl.a. en tidligere DMGP-deltager og kandidat i musikvidenskab med speciale i Eurovision, 3 tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en tidligere radiovært, en finsk poptøs som elsker Chanée og N’Evergreen, en fodboldfan og tidligere komiker, en softwareudvikler og ikke mindst en fyr, der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – rangeret hvert enkelt bidrag og tildelt det en karakter jf. Eurovision-skalaen mellem 1 og 12.
Du kan se medlemmernes point nederst i artiklen samt bidragets gennemsnit.

Læs ogsåPræsentation af Good Evening Europe-panelet – Eurovision 2020

Destiny – All My Love

Jeg hørte Destiny flere gange i den maltesiske X-Factor, som hun endte med at vinde og blive udvalgt til Eurovision. Hun synger godt, sangen er egentlig fin nok, men den bliver alligevel lidt for midtsøgende til mig. Jeg kan ikke mærke hvad sangen eller hun vil, så den lander på et midterantal på pointskalaen.

Simon

Min første tanke var, at dette var en dårligere version af årets svenske bidrag. Men efter et par gennemlytninger har jeg fået en lille svaghed for den. Når man hører historierne om, at sangen var tilbudt vidt og bredt til alle mulige lande og artister, før Malta sprang på, så bliver jeg virkelig glad for, at den endte hvor den endte, for Destinys stemme klæder sangen rigtig godt. Kunne sagtens være røget overraskende højt i årets finale.

Daniel

Jeg er vild med Destiny og har fulgt hende, siden hun vandt junior Eurovision i 2015 over Britain’s Got Talent i 2017 og til årets maltesiske X Factor, som også gav hende retten til at repræsentere Malta. Hendes store stemme, hendes personlighed, karisma og varme er med til at gøre hende et oplagt bud på en kommende Eurovision-vinder.
Derfor var jeg også ekstra spændt på at høre Maltas bidrag. ‘All My Love’ lever i mine øjne ikke op til Destiny’s kæmpe talent. Den bliver for let og har ikke rigtig dybde nok.
I en genre, der sender Malta i direkte konkurrence med Sverige, så foretrækker jeg Mamas og har aldrig helt fået ‘All My Love’ ind under huden. Jeg håber, at Malta til næste år finder den helt rigtige sang til skønne Destiny og tager landets første sejr i Rotterdam.

Mette

Maltas bidrag er helt klart et af de stærkere bidrag i årets felt. Det kommer aldrig helt op at ringe i min personlige optik, men jeg forstår at mange synes at det er et godt nummer, og man kan da heller ikke modsige, at Destiny har en super stærk vokal. Jeg er dog i tvivl om, om Malta havde kunne overskygge de andre bidrag som niveaumæssigt ligger samme sted, som i min optik er lige en smule over midten. 

Clara