Interview med KEiiNO: “Vi vil vinde Eurovision for Norge”

Foto: Peder Carlsen / Keiino

Efter sejren i Norsk Melodi Grand Prix 2019 og efterfølgende 6. plads i Eurovision Song Contest med “Spirit in the Sky”, er KEiiNO tilbage i Melodi Grand Prix 2021.

Vi har talt med dem om den nye sang, deres forventninger til det kommende Grand Prix, om det at deltage under en coronapandemi og om oplevelserne med Eurovision Song Contest. Du kan se interviewet længere nede i artiklen.

Advertisement

Middag, rødvin og filosofiske tanker i en hytte på den norske sydkyst

Mandag i denne uge blev årets forhåndskvalificerede finalister i MGP 2021 afsløret, heriblandt KEiiNO, som deltager med ‘Monument’ – skrevet af gruppen selv sammen med Alexander Nyborg Olsson og Rüdiger Schramm.

‘Monument’ blev til i en hytte på den norske sydkyst den første gang Tom, Fred og Alexandra mødtes efter sidste års lockdown. Efter en god middag og med et glas rødvin i hånden var Fred i det filosofiske hjørne og stillede spørgsmålet:

“Hvad er der tilbage, når et liv ender?”.

Fred

Det blev starten på ‘Monument’, der beskrives som en slags hyldest til hverdagens helte, som ikke får veje opkaldt efter sig, eller monumenter rejst efter sig. En monumental sang med et stort lydbillede. Tilsat strygere og liveband.

KEiiNO har efter deltagelsen i Eurovision Song Contest udtalt, at gruppen kun ville vende tilbage til konkurrencen, hvis de følte, de havde den rigtige sang. Den føler de nu, de har skrevet med ‘Monument’.

Vi vil tilbage i Melodi Grand Prix, vi vil tilbage i Eurovision. Vi vil vinde Eurovision for Norge!

Tom

KEiiNO er blevet kønsmodne

På lørdag den 16. januar skal gruppen for første gang optræde live med ‘Monument’ og her lægger de op til, at man seerne til at opleve en lidt anden side af af KEiiNO, der har udviklet sig både som band og som sangskrivere.

Hvis “Spirit in the Sky” viste vores barndom, så er vi blevet kønsmodne med “Monument”

Tom

I forhold til ‘Spirit in The Sky’ beskrives ‘Monument’ som en lidt mørkere, dybere sang med flere lag, men stadig med de KEiiNO-elementer, som folk kender:

Vi har joik, vi har rap… og nogle rytmiske elementer, der måske er lidt inspireret af 90’erne

Tom

Monument’ har premiere i morgen den 15. januar på alle streamingtjenester.

Interview med KEiiNO, Melodi Grand Prix 2021

13. januar 2021, Oslo

Bemærk: Du kan få danske undertekster på interviewet. Tryk på tandhjulet og vælg “Dansk” under “undertekster”.