Fyr og Flamme til pressemøde: “Scenen i Ahoy var som skabt til min løbetur”

Foto: Andres Putting

Efter de første 30 minutters tekniske prøver på scenen i Rotterdam Ahoy, så var det et par timer senere tid til at møde den internationale presse ved det første danske pressemøde i Rotterdam.

På grund af coronasituationen er der et begrænset antal pressefolk til stede fysisk i Rotterdam og en del følger prøverne fra et såkaldt virtuelt pressecenter, hvor man kan se prøverne, deltage i pressekonferencerne og kommunikere med de øvrige pressefolk via en fælles chat.

Advertisement

Fyr og Flamme havde fundet festtøjet frem til mødet med pressen. Jesper var iført lilla bukser og blank, orange pilotjakke, mens Laurits var i mørkeblå dragt med stjerner og et rødt halstørklæde.

Alt i Ahoy er stort og professionelt

Begge udtrykte de begejsting over det første møde med Rotterdam Ahoy, som Jesper kalder fantastisk og peger på at, alt i Ahoy er stort og professionelt.

Jeg kunne ikke holde op med at kigge på belysningen. Loftet var oplyst af alle de her fantastiske farver. Det var en stor oplevelse – især efter det her år.

Laurits Emmanuel

Laurits fortæller desuden, at Fyr og Flamme aldrig har stået på scenen foran et publikum, da de udgav deres første single under coronaperioden.

I relation til duoens sceneshow forklarer Jesper, hvorfor de har valgt at bevare det oprindelige show fra Dansk Melodi Grand Prix.

Da vi så scenen i Ahoy var den som skabt til min løbetur, og hvorfor fikse noget, der virker? Vi kunne li’ udseendet, fyrværkeriet osv.”

Jesper Groth

Jesper forklarer endvidere, at koreografien i showet naturligvis er fast, men ikke mere fast, end at han kan danse lidt vildere eller interagere med folk ommkring scenen, som er de andre deltagere i Green Room.

Det bedste bandnavn nogensinde

På pressemødet var der generelt stor interesse i den danske duo både i den fysiske pressekonference og i det virtuelle pressecenter. Der spørges bl.a. til deres tøjstil. Her forklarer Jesper, at hans stil ikke er kommet til, efter Fyr og Flamme blev til. Han henviser også til Kim Schumacher, hvis jakke han bærer på scenen, som hans store retoriske idol.

Jeg har givet op i forhold til at følge med i, hvad der er moderne. Det er bare genbrugstøj og så kan jeg godt li’ skulderpuder.

Jesper Groth

Pressen spurgte endvidere til den danske betydning på ‘Øve os på hinanden’ og til Fyr og Flamme-navnet. En af Jesper og Laurits’ venner, som er sømand, mener at have fundet på deres navn. Duoen ønskede et navn med to ord, fordi de er 2 personer og ud fra en masse potentielle navne, valgte de “Fyr og Flamme”.

OMG! Det her er det bedste bandnavn nogensinde. Hvorfor har ingen taget det navn?

Laurits Emmanuel

Stolt over at repræsentere Danmark

En journalist fra CNN spørger til, hvor populært Eurovision er i Danmark og hvad det betyder for Jesper og Laurits at repræsentere Danmark.

Eurovision samler lande ligesom fodbold VM. Jeg er stolt over at repræsentere mit land på samme måde, som hvis jeg var sportsmand eller atlet.

Jesper Groth


Jesper forklarer om oplevelsen med at gå igennem lufthavnen med den rød/hvid landsholdsdragt på tilføjer endvidere, at der er kampe nok i verden, men Eurovision handler om at have det sjovt og finde den bedste sang, som alle kan feste til bagefter.

På pressemødet blev der også spurgt ind til duoen musikalske inspiration og til, hvilke Eurovision-sange de selv kan li’ at danse til.

Vores inspiration er hentet i 80’erne. Vi elsker Modern Talking og Freddie Mercury – The greatest performer, og vi har flere inspirationskilder i Melodi Grand Prix og Eurovision bl.a. Johnny Logan, ABBA og Kirsten og Søren.

Fyr og Flamme

Blandt duoens favorit Eurovision-sange at danse til, nævne Jesper August & Telma’s ‘Tell Me’, Charlotte Nielsens ‘Take Me To your Heaven’, mens Laurits tilføjer Brainstorm’s ‘My Star’

Laurits fortæller endvidere, at Fyr og Flamme vil forsætte med at synge på dansk, også selvom udlandet får øjnene op for dem efter deltagelsen i Eurovision.

Du kan se hele pressemødet i videoen herunder fra Wiwibloggs:

Denmark Press Conference: Fyr Og Flamme “Øve Os På Hinanden” @ Eurovision 2021 – YouTube