GEE-panelet: Blas Cantó – “Voy a quedarme” (Eurovision 2021)

Vi er glade for at kunne præsentere en ny omgang af ‘Good Evening Europe-panelet’, hvor vi som en optakt til Rotterdam vil diskutere og rangere alle årets 39 Eurovision-bidrag.

Vi har som altid brug for dig! Hjælp os med at sprede Eurovision-stemning. Del din mening og dine gæt i kommentarsporet på vores Facebook-opslag og @tag gerne dine Eurovision-venner i opslagene.

Advertisement

Om GEE-panelet:
I panelet sidder 8 personer med forskellig baggrund, men som alle har det til fælles, at de elsker Eurovision Song Contest, og har fulgt konkurrencen tæt i flere år.
Vi har en bl.a. en tidligere DMGP-deltager og kandidat i musikvidenskab med speciale i Eurovision, 3 tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en stand up-komiker og fodboldfan, en Grand Prix-ekspert fra den montenegrinske delegation, en finne som elsker Chanée og N’Evergreen, en mandlig poptøs og softwareudvikler, en tidligere radiovært, som elsker Drag Shows næsten lige så højt som Eurovision, og ikke mindst en fyr, der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.
Du kan læse mere om de enkelte medlemmer her.

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – vurderet hvert enkelt bidrag og tildelt det en karakter jf. Eurovision-skalaen mellem 1 og 12.
Du kan se medlemmernes point nederst i artiklen samt bidragets gennemsnit.

Spanien

GEE-panelets reviews

Jeg kunne ret godt lide Universo, og jeg kan ret godt lide den mere afdæmpede Voy a quedarme. Blas Canto har, på en eller anden måde, en virkelig beroligende stemme, som gør mig tryg og får mig til at slappe af – altså lige indtil han skriger sig igennem sidste omkvæd og vækker mig fra trancen. Men de første 2,30, det er ren nydelse. Ja tak!

Daniel

Af de to sange Blas Cantó havde at vælge mellem i år, foretrak jeg så klart “Voy a quedarme”, og Blas har virkelig en stemme der passer godt til sangen. Spanien er generelt bedst, når det har lidt patos, og det synes jeg denne sang har, selv om det er til den poppede side. Det er til gengæld et af de lande jeg plejer at bedømme vildt forkert i forhold til deres endelige placering, for jeg synes den her fortjener noget højere end deres bundplaceringer de senere år, men det kan være folket ude i Europa bare ikke køber den alligevel.

Simon

Et ganske ufarligt bidrag, meget på samme måde som årets bidrag fra Estland. Jeg tror ikke det kommer til at genere nogen, men jeg tror heller ikke der kommer til at være nogen som er helt mindblown over det. 

Clara

Spanien sender en fin klassisk ballade, som ikke er noget vi ikke har hørt før, men som bliver leveret rigtig godt af Blas Cantó. Selvom jeg ikke forstår spansk, kan jeg fornemme det er noget rørende og personligt han synger om, og hvis han kan få det frem på scenen, kan det være Spanien kan klare sig en lille smule bedre end de plejer. Nogen høj placering tror jeg dog ikke det bliver til, men jeg synes det her er et af deres bedste bidrag de seneste år, så jeg under dem lidt succes.

Mila

årEts spanske bidrag har visse ligheder med “Tout L’Univers” uden Dog helt at nå samme højder. Ser man bort fra, at sangen er med i en konkurrence og helst skulle udmærke sig ved første gennemlytning, så er det en smuk sang, som formår at formidle en stemning på Tværs af sprog. Jeg er spændt på at høre live vokalen dog, da sangen vil falde til jorden, hvis ikke Blas rammer de høje toner.

Mette