Bryan Rice krydser fingre for Fyr og Flamme: En god og værdig vindersang

Bryan Rice

Det er snart Eurovision-tid igen. Endelig. Efter to års ventetid er vi omsider tilbage i den gode grand prix-stemning, vi kender så godt.

Men kommer Eurovision 2021 så til at leve op til forventningerne? Vi har taget en snak med en række kendte danskere, som også er store grand prix-fans. Om deres forhold til konkurrencen og om deres favoritter i årets felt.

Advertisement

Sidste kendte dansker i feltet er Bryan Rice, som slog igennem som sanger i 2006 med monsterhittet No Promises.

De fleste kender dog også Bryan fra Dansk Melodi Grand Prix 2010, hvor han var tæt på at snuppe sejren med Breathing. Han deltog også fire år senere med I Choose You, og har også skrevet flere grand prix-sange henover de seneste ti år. Der er ingen tvivl om, at grand prix har en plads i Bryans hjerte, og det kan du læse mere om i hans svar på de fem spørgsmål:

Hvad er dit forhold til Melodi Grand Prix?

Jeg har set det lige så længe jeg kan huske. Jeg glemmer aldrig spændingen og glæden ved både det danske og det internationale. Jeg sad klar foran med min båndoptager så jeg kunne høre sangene indtil jeg kunne få kassettebåndet. Vi skulle jo optræde med dem i skolen mandagen efter 🙂 Sidenhen blev det noget som jeg elskede at se med mine venner, invitere til fest og skrive stemmesedler ud. Pludselig stod jeg der selv, først som sangskriver og senere som artist, og senest er min mand Mads blevet en stor del af både det danske og det internationale på forskellige måder. Vi har en stor indsigt og en masse holdninger til konkurrencen herhjemme, men først og fremmest synes jeg bare det er fedt, at der findes så stor en event som hylder sangskrivningen.

Hvordan plejer du at se Eurovision – og er det anderledes i år?

Gerne med en masse venner, fest og ballade, snacks, drinks og stemmesedler. Tit hos mig. Og så har jeg seføli Breathing jakken på 🙂 I år bliver det lidt mindre, både pga corona og travlhed. 

Hvad synes du om feltet i årets Eurovision?

Jeg har ikke haft mulighed for at tjekke det hele ud, men jeg er glad for både den danske og den azerbadjanske sang, da det er dem vi er mest investerede i herhjemme 🙂 Danmark, fordi vi selvfølgelig er med det danske hold hele vejen, og Azerbadjan fordi Mads arbejder som stage director på deres sang Mata Hari.

Hvad tænker du om den danske sang “Øve Os På Hinanden”?

Jeg får sådan lyst til bare at danse og synge med på den, og det har vores datter Liv og jeg også gjort meget. Jeg er ikke nødvendigvis enig i og glad for den måde man har valgt at afholde DMGP på det seneste, men jeg synes det her er en god og værdig vindersang, som bringer glade minder frem fra fortiden.

Vil du dele din top 5 i årets Eurovision med os?

Det kan jeg faktisk ikke rigtig, da jeg ikke har hørt dem… Desværre! Jeg har simpelthen været væltet af øvede og koncerter efter genåbningen, og det er jo super dejligt og priviligeret! Og da Mads er i Rotterdam, er det også mig der står med lille Liv samtidig <3 Så i år hører jeg dem først, når de optræder 🙂