DMGP 2023 hints: Fra sangskriver camps til SoMe opslag

Den 11. februar løber Dansk Melodi Grand Prix 2023 af stablen i Arena Næstved med Tina Müller og Heino Hansen som værter. Otte artister og sange dyster om retten til at repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest 2023 i Liverpool. Artisterne afsløres ved et pressemøde i DR på torsdag den 19. januar i DR.

Her på redaktionen graver vi traditionen tro dybt for at gætte nogle af de kommende Melodi Grand Prix-stjerner, og vil i denne artikel opdatere dig om de rygter og hints, vi har gravet frem.

Advertisement

Sidste år delte vi Østkyst Hustlers update om, at de er “optaget til et TV-program i Danmarks Radio”, og i dag vil vi komme med lidt flere hints omkring potentielle deltagere i Dansk Melodi Grand Prix 2023.

Eurovision Camp 2022

Har du tidligere læst med, når vi har gættet på årets deltagere, så kender du “Eurovision Campen”, som afholdes af The Arrangement og Autor, og hvor der de senere år er skabt en del bidrag til bl.a. Dansk Melodi Grand Prix og Melodifestivalen.

Årets Eurovision Camp blev afholdt tilbage i august i Palma Music Studios på Mallorca og havde deltagelse af en hel række velkendte ansigter, herunder:

  • Lise Cabble – sanger og sangskriver (Only Teardrops, Fra Mols til Skagen, Uden Dig, New Tomorrow m.fl.)
  • Clara Sofie – Sanger og sangskriver (Holder fast i ingenting, Beautiful)
  • Marcus Winther-John – sanger og sangskriver (League of Light)
  • Thomas Buttenschön – Sanger og sangskriver (Højt over Skyerne, med Chief 1)
  • Benjamin Rosenbohm – Sanger, sangskriver og guitarist (Ben & Tan, DMGP 2020)
  • Emil Lei – producer, sangskriver og mixer (Love is Forever, Yes, Abracadabra)
  • Joy Deb (Heroes, You, Don’t Worry, My Heart wants me dead)
  • Fredrik Sonefors – Sangskriver, producer og mixer (Kiss like This, Rainmaker, Änglavakt, Hold You)

maia maia som solist?

Blandt deltagerne på årets Eurovision Camp var sangerinden maia maia (tidligere Fjer), som også har deltaget på campen før.
I Instagram-videoen herunder afslører maia maia, at hun har “big news” og i den kommende uge udgiver ny musik. I et andet opslag nævner hun et “secret TV meeting” og i tirsdags kunne man desuden se et billede af DR-bygningen i en story fra sangerinden med teksten “Exciting Things”.

Mon ikke maia maia’s “big news” er en deltagelse i Dansk Melodi Grand Prix 2023?

maia maia’s seneste single “Do It Myself” er skrevet af 2 personer, som begge har stiftet bekendskab med Eurovision, nemlig Nanna Bottos og Esben Svane sammen med Anders Bager.

Nanna Bottos, som i 2020 var med til at skrive “Freaky” til Senhit, der skulle have repræsenteret San Marino i det aflyste Eurovision 2020, har da også kommenteret på maia maia’s opslag med ordene “I’m excited”.

Esben Svane (A Friend in London) er blandt The Arrangements team af sangskrivere og producere og kunne meget vel også have haft fingrene med i maia maia’s potentielle Melodi Grand Prix bidrag.

Thomas Buttenschøn som sangskriver?

Billedet fra sidste års Eurovision camp indeholder en lang række sangskrivere, som vi har set mange gange før. Én person skiller sig dog ud som ny deltager, nemlig Thomas Buttenschøn, der i 2021 deltog i Dansk Melodi Grand Prix sammen med Chief 1 på sangen “Højt over Skyerne”.
Bedømt ud fra Thomas’ koncertkalender, så ligger en DMGP-deltagelse ikke i kortene. Den 11. februar optræder Thomas nemlig i Køge.

Det udelukker dog ikke, at Thomas har været med til at skrive en sang til næste års konkurrence. Men hvem, den potentielle artist er, har ikke været nem at gætte. Vi prøver dog alligevel.

Hvis man har fulgt med på hans Instagram-profil, så vil man vide, at Thomas har været til møde i DR og de seneste måneder været i studiet med en musiker ved navn Nikolaj Valentin, som desuden var opvarmer på Thomas’ tour i foråret.

Der arbejdes på fuld hammer i Århus. Glæder mig helt ekstremt til at kunne dele det med jer

Nikolaj Valentin, Story på Instagram

Thomas Buttenschøn kan også være sangskriver til førnævnte maia maia‘s potentielle bidrag. I alt fald udtrykker maia maia i et Instagram opslag glæde over at have skrevet med Thomas på campen, hvortil han nævner, at der er “2 bangers i kufferten”.

díos mío, det var fedt at skrive med dig💃🏻🇪🇸🏝🎸

maia maia, på Thomas Buttenschøns Instagram opslag fra Eurovision Campen

Øvrige sangskriver camps

Autor.dk arrangerer udover “Eurovision campen” også A-Camp i Stockholm for danske og svenske sangskrivere. Datoen for denne i 2022 var dog lige op ad deadline for Dansk Melodi Grand Prix, hvorfor det virker mindre sandsynligt, at der er kommet sange med herfra.

Autor har desuden afholdt “We Make Music”, som er en fælles, nordisk camp for kvinder og kønsminoriteter. Campen blev afholdt fra 19.-23. september 2022 på samme adresse, som The Arrangement holder til, hvor der blandt andet blev skrevet sange til de danske artister GRETA, GIMI og EYJAA. På opslaget fra Autor.dk på Instagram, som ses herunder, kan man se The Arrangements logo i baggrunden.

På billedet ses blandt andre Debrah Scarlett, som repræsenterede Norge i Eurovision Song Contest 2015 i Wien sammen med Mørland på nummeret “A Monster Like Me”.

Update: EYJAA har efterfølgende i en Insta story givet et hint om en hemmelighed. Vi tror på, det drejer sig om Dansk Melodi Grand Prix.

En sidste sangskriver camp, som vi vil nævne her, er “Virksund Songwritercamp”, som blev afholdt i dagene fra 17. til 12. august 2022 med Marie Foged som projektleder og deltagelse af upcomping musikere og sangskrivere.

Med på campen var blandt andre Malte August, Benjamin (fra Ben & Tan, 2020) Aksel Kempf, Nanna Bottos, Daniel Joy og Ollie. Du kan se alle deltagere i opslaget herunder. Der var også besøg af sanger og sangskriver Marcus Winther-John, som stod bag “League of Light” til Julie og Nina.

Ligesom fra Eurovision Camp og We Make Music, så er det bestemt ikke utænkeligt, at der er artister eller sangskrivere fra disse camps med i DMGP 2023.

Danish Songwriter Academy

Sidste år deltog Josie Elinor og Jack Warren i i Dansk Melodi Grand Prix med “Let it Go”, som var skrevet af tre unge studerende fra Danmarks første eliteuddannelse i kommerciel sangskrivning, Danish Songwriting Academy, nemlig Katrine Brixen (Kattelicious), Mikkel Martinus Sørensen og Benjamin Rosenbohm.

I september delte Danish Songwriter Academy et opslag, hvori de fortæller om et samarbejde med DR på en DMGP 2023 hit camp.

“This week, we’re cooperating with DR on a DMGP hit camp, where our students are pitching in songs and artists”.

Så vi kunne meget vel opleve, at der igen i 2023 deltager en sang, som synges og/eller er skrevet af elever fra Danish Songwriter Academy.

Før jul delte førnævnte Kattelicious et opslag fra studiet, hvor hun skriver “🎶❤️‍🔥🔮2023🔮❤️‍🔥🎶 CAN’T WAIT TO SHARE WHAT I’M WORKING ON!!!💘”. Om det er Melodi Grand Prix, får vi afsløret på torsdag.

GL music

GL Music har de senere år haft en del bidrag med i Dansk Melodi Grand Prix, senest Morten Philipsens “Happy Go Lucky” i 2022 og Emma Nicolines “Står lige her” i 2021.

Frederik Leopold, som er en del af GL Music’s team, har i et opslag fra denne uge offentliggjort, at han er ude med ny musik den 19. januar (!!) – datoen for pressemødet, hvor artisterne i Danks Melodi Grand Prix 2023 afsløres. Torsdag er ikke den mest brugte ugedag for udgivelser. Ofte vælger artister fredag.

Frederik har tidligere skrevet musik sammen med Louis Jarto, som var blandt sanskriverne på ’Abracadabra’ i 2021.
Derudover er han kendt i DR, da han i 2020 havde sangen “Ikke alene” med i TV-serien “Klassen“.

Nanna Bottos, som vi tidligere nævnte i forbindelse med maia maia, er pr. fra november sidste år re-signet til GL Music og kan måske også være involveret i et potetielt bidrag til Frederik.

Øvrige hints

I et opslag ultimo oktober afslører den tidligere X Factor-vinder Linda Andrews, at hun har sendt 3 sange ind til Dansk Melodi Grand Prix.

Nytårsaftensdag afslører hun desuden, at hun i 2022 har underskrevet en pladekontrakt med The LAB Inc., har et album på vej i 2023 og “ser frem til en masse nye musikudgivelser i 2023, koncerter og optrædener”.

Linda Andrews, som udover at være sangerinde også har arbejdet som vocalcoach, dirigent og korsanger, har tidligere afsløret, at hun drømmer om at vinde Eurovision Song Contest og har da også allerede stået på Eurovision-scenen. Hun har været back-up for Slovenske Hannah Mancini i 2013 og for Anja Nissen, som repræsenterede Danmark i 2017.

Fans er også faldet over, at Anders Fredslund-Hansen fra The Arrangement på Facebook har søgt efter en sanger á la Freddie Mercury eller Mika til en sang. Her blev Queen Machine forsanger Bjarke Baisner foreslået af mange.

En artist, som selv har teaset lidt, er Melodi Grand Prix-legenden Bryan Rice, der har deltaget flere gange som både solist og sangskriver og står bag det udødelige Grand Prix-hit “Breathing” fra 2010.

I starten af året delte han et videoklip fra DMGP 2010, som blandt andet var tagget med #2023approach.

Vi krydser fingre for et comeback Bryan Rice.

En del fans har desuden koblet den tidligere Eurovision-deltagere Anja Nissens Facebook-opdateringer til et muligt comeback til DMGP.
Anja har både delt billeder fra Eurovision 2017 og fortalt, at hun er i studiet i Danmark i øjeblikket.
Sangene til showet blev dog efter vores information alle valgt i 2022, hvorfor Anja’s tur i studiet kommer lidt for sent til dette års Melodi Grand Prix.

Af øvrige gæt, så er sandsynligheden for at se tidligere deltagere talentshows som X Factor eller The Voice stadig i 2023 stor, ligesom vi også ofte ser musicalsangere på scenen i Dansk Melodi Grand Prix.

Men hvem tror du deltager? Del dit bud på vores Facebook-profil – og husk at følge med på torsdag, når årets deltagere afsløres.