Albanien: Besa Kokëdhima vinder Festivali i Këngës’ telefonafstemning og er klar til Malmø

Foto: EBU

Efter 4 shows har Albanien valgt sin deltager til Eurovision Song Contest i Malmø. Tillykke til Besa Kokëdhima, som vandt telefonafstemningen med sangen “Zemrën N’dorë” og hermed kan følge i fodsporene på Albina & Familja Kelmendi.

Festivali i Këngës har kørt over fire aftener med uddelinger af flere priser, herunder bedste sang, som blev valgt af en jury. Vinderen her blev Mal Retkoceri med “Çmendur”. Peter Pan Quartet vandt prisen for bedste nykommer med deres sang “Edhe Një Nerë” og Kritiker-prisen blev givet til Martina Serreqi for “Vetëm Ty”.

Advertisement

Albaniens artist til Eurovision Song Contest blev imidlertid fundet via telefonafstemning. Her gik sejren til Besa Kokëdhima med sangen “Zemrën N’dorë”. Det forventes, at Besa vil deltage i Eurovision med “Zemrën N’dorë”, men ændringer kan ikke kan udelukkes.

Festivali i Këngës er en af Europas længst kørende konkurrencer. Den startede på albansk radio i 1962 og har udviklet sig over sine 62 år til at blive et af Radio Televizioni Shqiptars mest innovative og prestigefyldte shows.

Festivali i Këngës – eller ‘FiKmas’ på grund af sin traditionelle sendetid, der falder sammen med højtiden – havde i år deltagelse af 31 atister. Alle shows blev afholdt i Palace of Congress i Tirana med Adriana Matoshi, Kledi Kadiu, Xhuliano Dule og Krisa Çaushi som værter.

Besa Kokëdhima (kendt som Besa) blev født den 29. maj 1986 i Fier, Albanien. Besa har været en del af musikbranchen siden 2003 og har udgivet adskillige sange og albums.

I 2009 deltog hun i Rumæniens nationale udvælgelse til Eurovision, Selecţia Naţională, hvor hun nåede semifinalerne med sin sang “Nothin’ Gonna Change”. Besa vandt også titlen i den 15. udgave af Kënga Magjike i 2013. Hun har også deltaget i Notafest med sin sang “Lëshoje Hapin”, som sikrede hende en førsteplads, og i Top Fest, hvor hun vandt prisen for bedste kvindelige sanger med sin sang “Kalorësi i Natës”.