Norge: I aften skydes Melodi Grand Prix 2024 i gang med 1. semifinale

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Optakt: I aften skydes årets norske Melodi Grand Prix i gang med semifinale 1, som byder på 6 bidrag, hvoraf de 3 kvalificerer sig til finalen den 3. februar. Den tidligere Eurovision artist Margaret Berger er blandt deltagerne i semifinale 1.

I aften kl. 19.50 blænder NRK op for 1. semifinale, som afholdes i NRK Studierne i Oslo. Du kan se listen over artister længere nede.

Advertisement

Flere gamle Eurovision- og MGP-kendinge figurerer på listen over de 18 deltagere i Melodi Grand Prix 2024. I første semifinale skal vi møde den tidligere Eurovision artist Margaret Berger, som i 2013 deltog med “I feed You My Love” og i øvrigt blev besejret af vores egen Emmelie De Forest i Malmø Arena.

Senere skal vi også møde KEiiNO, som repræsenterede Norge i 2019 med “Spirit in the Sky” og forsøgte sig igen i Melodifestivalen i 2021 samt Dollie de Luxe fra duoen MISTRA, som repræsenterede Norge i 1984 med “Lenge leve livet”.

Angiveligt er det desuden Gaute Ormåsen, som i 2022 repræsenterede Norge som en del af Subwoolfer, der er inde i den 3 meter høje robot Super Rob (“My AI”).

Resultatet af semifinalerne bestemmes udelukkende af TV-seerne med 100% seerafstemning. I finalen vil TV-seernes indflydelse blive begrænset til 60% og en jury vil bestemme de sidste 40%.

Værter på Melodi Grand Prix 2024 er Marion Ravn og Fredrik Solvang. Begge er debutanter i MGP-sammenhæng. Marion Ravn er sangerinde og detektiv i Maskorama, mens Fredrik Solvang er kendt fra debatprogrammer på NRK. Udover de 2 hovedværter optræder Markus Neby som udsendt reporter.

Fotos: Julia Marie Naglestad / NRK

Følg med i MGP semifinale 1 kl. 19.50 på NRK

Semifinale 1 – lørdag d. 13. januar

Margaret Berger – Oblivion

(Tekst og melodi: Margaret Berger, Anders Kjær, Monica Engeseth og Sivert Hjeltnes Hagtvedt)

Margaret Berger vandt MGP i 2013 og opnåede en flot fjerdeplads i Eurovision med sangen “I Feed You My Love”. Sangerinden har efterfølgende opnået en særlig plads i LGBTQ+-miljøet, hvor hun ofte er repræsenteret ved pride-arrangementer både i Norden og i Storbritannien.

Siden hun slog igennem i “Idol” i 2004, blev Margaret med sit kritikerroste debutalbum “Chameleon” nomineret til en Spellemann. Sangen “Lifetime Guarantee” fra samme album blev en publikumsfavorit, og den tilhørende musikvideo vandt en Spellemann og var i rotation på “MTV Fresh”. I de senere år har Berger udforsket musik på modersmålet, hvilket har resulteret i fire singler.

Myra – Heart On Fire

(Tekst og melodi: David Atarodiyan, Svein Hermansen og Regina Tucker)

Myra er en prisvindende sangskriver og kunstner fra Bergen. Med sange som “Hjemløs i egen by” og “Dovre faller” har den 29-årige kunstner etableret sig på den norske musikscene de seneste år. Hun startede sin karriere på bagsædet af en Uber tilbage i 2016. Chaufføren blev imponeret over Myras freestyle-rap og kørte hende derefter til et musikstudie. Siden har hun optrådt på nogle af de største scener i Norge. Hun har blandt andet optrådt på Øyafestivalen, haft ugens sang på NRK P3, været nomineret til årets nykommer på P3 Gull og vundet Edvard-prisen i 2020 for teksten til sangen “Hjemløs i egen by”. Desuden har hun deltaget i “Stjernekamp” og i “Hver gang vi møtes”. Sidste efterår var hun også aktuel i “Skal vi danse”.

Ingrid Jasmin – Eya

(Tekst og melodi: Ingrid Jasmin Vogt og Jonas Kroon)

Sanger, sangskriver og producer Ingrid Jasmin udgav sin debutsingle i 2021, som skabte opmærksomhed både inden- og udenfor Norges grænser. Ingrid Jasmin er vokset op i Telemark, et af kerneområderne for norsk folkemusik, og har familiebånd til Latinamerika. Hun studerede både flamenco og traditionel norsk musik, hvilket satte sit præg på debutalbummet “Luna”, som hun vandt en Spellemannpris for i 2022.

Hun har begejstret publikum med sine energiske optrædener i flere norske byer, festivaler som Havana World Music, by:Larm og TV-programmet “NRK-scenen”.

GOTHMINISTER – We Come Alive

(Tekst og melodi: Bjørn Alexander Brems)

GOTHMINISTER er Bjørn Alexander Brems hjertebarn og alter ego. Til daglig arbejder han som advokat, men om natten træder GOTHMINISTER frem. Bjørn Alexander udtrykker sine kreative sider gennem imponerende kostumer og musik. GOTHMINISTER spillede for nylig for over 30.000 mennesker i Tyskland og har turneret i mere end 40 lande gennem en årrække. Sidste år udgav de albummet “Pandemonium”, som vandt titlen “Dark Album of the Year” og slog blandt andre Rammstein og Placebo. GOTHMINISTER har utallige hitlisteplaceringer i Tyskland og vandt hele 19 internationale filmpriser for to af deres musikvideoer sidste år.

Sangen “We Come Alive” er et samarbejde med produceren Jesper Borgen (Alan Walker, Coldplay) og handler om det værdifulde i legen, om at tro på sig selv og stå sammen imod al uretfærdighed.

Fredrik Halland – Stranded

(Tekst og melodi: Fredrik Halland, Jenson Vaughan og Ruthy Raba)

Fredrik Halland flyttede fra Bergen til Los Angeles, da han var 16 år for at følge sin drøm. Han studerede på Musicians Institute i et år, før han startede med at turnere sammen med den amerikanske kunstner Colbie Caillat. Senere begyndte Fredrik at arbejde i studiet som sangskriver, producer og guitarist. Han har spillet, skrevet og turneret med kunstnere som Justin Bieber, Michael Jackson, Colbie Caillat, Gavin DeGraw, Becky G, Babyface og mange flere.

Nu er 30-årige sanger og sangskriver flyttet tilbage til Norge og satser på sin egen karriere.”Stranded” har Fredrik skrevet sammen med Jenson Vaughan og Ruthy Raba. Sangen handler om vigtigheden i at være der for nogen i svære og ensomme tider.

Mathilde SPZ, Chris Archer & Slam Dunk – Woman Show

(Tekst og melodi: Audun Agnar Guldbrandsen, Silje Montsko Blandkjenn, Emmy Kristine Guttulsrud Kristiansen, Linda Dale, Christopher Colin Archer og Mathilde Espeseth)

Mathilde SPZ har skrevet og fremført sine egne sange, siden hun var ni år, og sunget på en lang liste af festivaler og scener.

Med sig på scenen i MGP har hun to energiske artister. Chris Archer har over 50 millioner afspilninger bag sig og er altid garant for festglad musik. Petter Haga, bedre kendt som Slam Dunk og “Mango IPA-manden” i Norge, er gået fra en karriere som civilingeniør og iværksætter til at være kunstner, konferencier og foredragsholder med sine humoristiske sange.

Sammen indtager de scenen under mottoet “You do you”!

MGP 2024 shows

18 deltagere dyster i Melodi Grand Prix 2024. I hver semifinale deltager seks kunstnere/bands, og tre kvalificerer sig til den store finale. Her vil vinderen repræsentere Norge ved Eurovision Song Contest 2024 i Malmø.

EventDatoVenueByAfstemningDeltagende sangeTil finalen
Semi 113. januar 2024NRK StudierneOslo100% seer63
Semi 220. januar 2024NRK StudierneOslo100% seer63
Semi 327. januar 2024NRK StudierneOslo100% seer63
Finale3. februar 2024Trondheim SpektrumTrondheim60% seer/40% jury9

Spotify playliste

Varm op til aftenens semifinale med Melodi Grand Prix 2024 playlisten på Spotify herunder.

Hvem er din favorit? Deltag i diskussionen på vores Facebook side.