Island: Rygtet om Bashar Murad talte sandt. Se deltagerne i Söngvakeppnin 2024 her

Samtidig med, at der er flere nationale semifinaler og finaler i gang rundt omkring i Europa, har den islandske tv-station RÚV lørdag aften afsløret de 10 deltagere i årets Söngvakeppnin.

I dagene op til afsløringen har opmærksomheden samlet sig om vedholdende rygter om, at palæstinensiske Bashar Murad ville være blandt deltagerne, og det har vist sig, at rygtet talte sandt. Bashar Murad er i Island nok mest kendt for at have haft et samarbejde med Hatari, blandt andet på nummeret KLEFI/SAMED, som udkom kort efter Hataris deltagelse i Eurovision 2019. At Island i de seneste dage samtidig er blevet favorit hos bookmakerne synes netop at have forbindelse med udvælgelsen af Bashar Murad, så mon ikke der er basis for endnu en diskussion om politik i Eurovision.

Advertisement

Mere overraskende er det måske, at Hera Björk er tilbage i Söngvakeppnin. Hun repræsenterede Island i Eurovision i 2010 med “Je ne sais quoi”, en sang hun opnåede en 19. plads med i finalen, efter at være blevet nummer 3 i sin semifinale. Derudover husker vi hende for “Someday”, som hun fik en andenplads med i Dansk Melodi Grand Prix 2009. Hun har flere gange efter prøvet lykken i Söngvakeppnin, og i år er det altså tid til endnu et forsøg, denne gang med sangen

Om Island holder favoritværdigheden vil vise sig, nu hvor vi kan lytte til hans og de andre sange, og efterhånden som de andre lande vælger deres repræsentanter.

Årets Söngvakeppnin består af to semifinaler med fem sange i hver, hvoraf to af sangene går videre til finalen. Derudover kan RÚV vælge at give en af de ikke-kvalificerede sange et wildcard. Semifinalerne afholdes i nogle mindre studier, mens finalen afholdes i Laugardalshöllden, en multiarena med plads til 11.000 publikummer. Resultaterne i semifinalerne bestemmes af seerne. I finalen er der to runder. I første runde er der 50% seerafstemning og 50% international jury. Af dem udvælges to sange to anden runde, hvor der er en ny seerafstemning, som sammen med stemmerne fra første runde afgør den endelige vinder.

Du kan se hele listen af deltagere herunder, og nederst i artiklen kan du høre alle 10 sange.

I semifinale 1 deltager disse fem sange (islandsk / engelsk titel):

ANITA – “Stingum af” / “Downfall”

Blankinflúr – “Sjá þig” / “Love You”

CeaseTone – “Ró” / “Flow”

Sunny – “Fiðrildi” / (ingen engelsk titel)

Wæb – Biómynd / “Movie Scene”

I semifinale 2 deltager disse fem sange (islandsk / engelsk titel):

Bashar Murad – “Vestrið villt” / Wild West

Heiðrún Anna – “Þjakaður af ást” / (ingen engelsk titel)

Hera Björk – “Við förum hærra” / “Scared of Heights”

MAIAA – “Fljúga burt” / (ingen engelsk titel)

Sigga Ózk – “Um allan alheiminn” / “Into the Atmosphere”

Der er finale i Söngvakeppnin den 2. marts

Lyt til alle ti sange her: