Home Eurovision Song Contest Tilfreds SABA efter 2. prøve: “Jeg kommer til at eksplodere i sand”

Tilfreds SABA efter 2. prøve: “Jeg kommer til at eksplodere i sand”

Foto: Screenshot EBU

I dag trådte SABA for 2. gang ind på den store scene i Malmø arena, og det var en glad og tilfreds Eurovision artist, vi fangede på telefonen på vej til sin optræden på ambassaden senere i aften.

Det er godt og vel 2,5 måned siden, SABA kunne løfte trofæet i DR Koncertsalen og kalde sig for vinder af Dansk Melodi Grand Prix 2024. Siden da har teamet bag arbejdet benhårdt på at optimere og tilpasse SABA’s optræden til den store scene i Malmø Arena.

I mandags var det tid for den allerførste tekniske prøve for det danske team, hvilket var en stor oplevelse for den 26-årige sangerinde:

“Det var overvældende at se scenen for første gang, at opleve den og stå på den”, fortæller SABA og tilføjer: “Jeg synes det gik ret godt, men selvfølgelig er der altid ting, der skal ændres, og det er derfor vi har de prøver”.

I dag klokken 14.00 var det tid for Danmarks 2. individuelle prøve på scenen i Malmø Arena. Ved første prøve har man 30 minutter til rådighed, mens hvert land til 2. prøverne kun har 20 minutter på scenen. Derudover så bliver der offentliggjort 30 sekunders video fra denne prøve.

“Der var en smule mere pres på i dag, fordi man ikke har lige så lang tid og man ved, at det bliver lagt video op. Vi skulle vælge de sekunder vi ville have fra i dag, forklarer SABA og tilføjer: “Det kunne jeg også godt selv mærke på mine nerver”.

Visuel sandstorm – kommer til at eksplodere i sand

Efter prøverne på scenen, så går teamet i viewing room for at se optagelserne og evaluere på prøven. “Det var fedt at se det hele igen og se hvordan det har formet sig efter vores rettelser er blevet tilføjet”, fortæller SABA og forklarer, at der ikke har været behov for de store rettelser:

“Vi har ikke været pressede, selvom man jo ikke har alverdens tid til det. Vi har fået justeret lidt og fundet nogle gode løsninger på de ting, som vi gerne ville have ændret”, forklarer SABA og henviser til, at meget har ligget i kameravinkler.

Et af de elementer, der er optimeret via kameravinkler er det visuelle stunt med projektionen af SABA, som vi har set på de første billeder og video fra prøverne. “Man kommer til at se mig børste sandet af ligefor og ser ikke figuren bag mig, så det kommer til at se ud som om jeg eksploderer i sand”, fortæller SABA og tilføjer “Vi har virkelig fået gang i noget tungrøg, som sammen med lyset skaber idéen om en sandstorm. Jeg tror det bliver ret flot, når det hele går op”.

Fokus på det simple og kontrasten til de øvrige sange

Danmark har fået tildelt start nummer 7 og ligger placeret mellem to uptempo sange, Østrigs Kaleen med “We will Rave” og Armeniens LADANIVA med “Jako”. Det har været en medvirkende årsag til, at det danske team har valgt at holde fast i det simple:

“Vi blev ret hurtigt enige om, at jeg skulle stå alene. Det syntes vi var stærkest”, forklarer SABA og tilføjer: “Der er så mange lande, der har dansere med og jeg er placeret mellem nogle bidrag, hvor der sker rigtig meget, bl.a. Østrig, som er på før Danmark og har et kæmpe danseshow”.

Derfor har det danske team med den internationalt anerkendte koreograf Toniah Pedersen arbejdet på at bevare det simple i showet under opskaleringen til den større scene.

“Der var noget fedt i at trække det helt ind til noget simpelt, hvor vi også fremhæver kontrasten til de 2 lande, som Danmark ligger imellem”, forklarer SABA og tilføjer: “Vi prøver at vende det til noget positivt, at man lige kan få pulsen ned”.

Jeg har det godt og føler mig klar!

Der er nu kun 3 dress rehearsals tilbage, før SABA skal stå på scenen i semifinale 2 og forhåbentligt sende Danmark sikkert videre til finalen lørdag den 11. maj.

De tidligere udfordringer med in-ears er løst til Eurovision: “Jeg fik støbt mine egne in-ears. Det var noget af det første, vi besluttede os for efter Melodi Grand Prix. Dem har jeg afprøvet til pre-parties og det er blevet rigtig godt, så det er ikke noget, vi har skullet kigge på nu”, fortæller SABA og tilføjer: “Lyden er jeg en del mere tryg ved, end jeg var før”.

Der er alt i alt optimisme i den danske lejr: “Jeg føler mig klar! Der er nogle småting. Både sandet og timingen i forhold til skærmen bagved et nyt for mig. Men det er småting!”, siger SABA.

I aften skal SABA synge på Ambassaden, lørdag er der Nordic Night-arrangement, og derudover skal SABA deltage i forskellige Eurovision relaterede events i Malmø henover den kommende uge.

I øjeblikket rejser hun frem og tilbage mellem København og Malmø, men på søndag flytter hun til hotellet i Malmø og bliver der den sidste uge under Eurovision.

“I morgen har jeg fri og der skal jeg lave så lidt som muligt”, slutter SABA af.

Vi ønsker SABA verdens bedste fridag i morgen og al mulig held og lykke med resten af Eurovision oplevelsen i Malmø 🙂

Translate »
Exit mobile version