Reaktioner efter dag 2 + 3

Inden dagens prøver, får du her mine reflektioner over de sidste par dages prøver, som har bl.a. har budt på Danmarks første prøve på scenen.

Semifinale 1 – del 2 (mandag d. 17/5)

Advertisement

Første land på scenen var Polen, som i lighed med en del andre lande har valgt en blå scene – en rigtig flot og imponerende stjernehimmel. Den dramatiske indledning med korsangerindernes høje ”åhhhhhh” fra polens finale er med i Oslo. Marcin er i moderne jeans og læderjakke, mens korpigerne er i folkedragter og starter op med æbler i munden… Æblerne giver for mig ikke nogen mening, men måske er jeg gået glip af den symbolske værdi
Marcin giver en stærk vokal performance og virker meget overbevisende.
En udmærket sang og præstation, som jeg ikke vil udelukke endnu.

Fra Polen videre til dagens flotteste performance og for mig en dark horse til sejren.
Tom leverer en meget stærk og fejlfri vokal performance, en enkel præsentation af sangen, som virker utrolig effektiv og samtidig afslappende i forhold til de tidligere bidrag. Tom leverer en klassisk ”Brdr. Olsen-performance” med fokus på musikken og den gode sang og udtrykker masser af følelse.
Belgien er for mig en sikker finalist og bør også kunne blande sig i Top 5.

Fra en guitarballade videre til Maltas helt klassiske grand-prix-ballade, som jeg på forhånd ikke havde de store forventninger til. Med en klassisk, smuk sceneopsætning og masser tøris ligner Thea nærmest en græsk gudinde og leverer en meget overbevisende performance med masser af indlevelse og søde smil. Mine tvivl mht. hendes vokal blev gjort fuldstændig til skamme.
Jeg er lidt negativ i forhold til den mandlige måge, som ganske vist er med til at give præsentationen noget unikt, men jeg bryder mig ikke om hans bare overkrop og hvide leggins. Omvendt ved jeg ikke hvordan det bliver klippet på tv og hvordan hans endelige kostume vil være. Alt i alt det svært at være kritisk overfor denne performance, og med juryens indflydelse kan det meget vel blive til en finaleplads til Thea.

Albanien leverer noget af et genreskift med up-tempo sangen Its all about you. Juliana leverer en ok vokal præstation, men jeg synes stadig, at der mangler noget. Koreografien er centreret omkring Juliana og violinisten, som virker alt andet end engageret og viser de sjoveste ansigtsudtryk. Juliana virker også ind imellem lidt for påtaget i sine udtryk og bevægelser. Ellers var den en udmærket første prøve fra Juliana og stadig en mulig finalist.

Der var mere up-tempo-musik fra Giorgos og vennerne, da Grækenland indtog scenen. Om Giorgos og vennerne havde tilbragt det meste af natten i Oslos pulserende natteliv er uvist, men Giorgos virkede desværre på ingen måde oplagt og hans vokal lød også noget anstrengt. Jeg savner i høj grad noget græsk charme og glimt i øjet fra Giorgos, som virker tilbageholdende og ikke særlig kameravant. Danserne mangler også lige det sidste finish, så alle trinene er på plads. Koreografien er perfekt og anvendelsen af de lysende trommer i mellemspillet sidder lige i øjet.
Grækenland er stadig en sikker finalist, men en top-placering kræver en bedre performance end den vi så i dag.

Fra Grækenland skifter vi igen genre til dagens anden klassiske ESC-ballade. Portugal leverer en klassisk præsentation med Filipa i front foran en pianist og 3 korsangere. Filipas vokal er i top og hun viser masser af indlevelse og følelse. Dog kan man godt frygte, at vi ikke får 2 klassiske ballader med i finalen og dermed må sige farvel til enten Malta el. Portugal. Her står Portugal nok desværre lidt i skyggen af Maltas meget visuelle performance og derfor tror jeg pladsen tilfalder Malta pt.

Jeg havde på forhånd nærmest ingen forventninger til Makedonien, så jeg vil ikke sige, at jeg blev skuffet over dagens performance, men vil blot konstatere at vi har at gøre med en af de ret sikre ikke-finalister.
Gjokos vokal fejler intet, men sangen er bare for kedelig og intetsigende og hjælpes bestemt ikke på vej af en temmelig tåbelig og ligegyldig koreografi fra danserne.

Efter dagens absolut kedeligste bidrag, kom turen til gruppen 3+2 fra Belarus. Man er absolut ikke i tvivl om at sangen handler om sommerfugle, bl.a. har de 3 sangerinder vinger!!??! som desværre som første indskydelse minder mig om Mr. Lordis vinger i 2006. Rent vokalt er de 5 sangere i top og præsentationen er på trods af de lidt bizarre vinger både flot og iøjnefaldende.
Belerus er blandt de relativt sikre finalister fra denne dags prøver.

Dagens sidste kunstner på scenen var vores kære Hera Björk fra Island, som også gav os en af dagens flotte præstationer. Hera ser godt ud i hendes røde kjole og koreografien med korpigerne er både enkel og effektiv. Efter hendes lidt usikre performance i den nationale konkurrence, var jeg noget bekymret for hendes vokal, men blev meget positiv overrasket over dagens stærke vokale præstation.
Island må anses som en af de relativt sikre finalister fra dagens prøver.