Azerbaijan 2011: Eurovision er fælles drøm

Performed by: Ell/Nikki

Lyrics: Stefan Örn, Sandra Bjurman

Advertisement

Music: Stefan Örn, Sandra Bjurman, Iain Farquharson

Nigar Jamal blev født i Baku den 7. september 1980. Nikki, som hendes familie kalder hende, begyndte at synge i en alder af 5 i en børnegruppe. I 1996 blev hun anerkendt i den populære azerbaijanske sangkonkurrence “Pöhr?”. På trods af hendes succes, valgte Nikki at koncentrere sig om hendes akademiske studier, fremfor en karriere inden for musik. Hun fik sin eksamen fra universitetet i 2001.

Nikki drømte for første gang om at repræsentere Azerbaijan i Eurovision Song Contest tilbage i 2000, da hun så den populære russiske sangerinde Alsou slutte på andenpladsen med sin sang “Solo”. I løbet af det følgende årti, flyttede hun til London for at være sammen med sin mand Luke og sine 2 døtre, Jasmin og Saida.

Sidste år flyttede Nikki og hendes familie tilbage til Azerbaijan til Baku, hvor hun endelig var i stand til at opfylde sin drøm om at synge for hjemlandet. Den 11. februar, i finalen i “Milli Seçim Turu” -showet blev Nigar annonceret som den ene af repræsentanterne for Azerbaijan i Eurovision Song Contest 2011.

Eldar Gasimov blev født i Baku i 1989. Da han var barn, deltog Eldar jævnligt i nationale og internationale sang konkurrencer.

Ligesom Nigar, har Eldar drømt om at optræde på Eurovision scenen. Han har lidenskabeligt fulgt konkurrencen, især efter Azerbaijans debut i 2008. Sidste efterår, besluttede Eldar at deltage i det nationale Melodi Grand Prix. Efter indledende casting og 7 forhåndsudvælgelsesshows, gik Eldar videre til den nationale finale og blev en af de 2 vindere.

Fra arkivet: Nigar i Azerbaijans natinale udvælgelse


Fra arkivet: Eldar Gasimov i Azerbaijans natinale udvælgelse