Bosnien 2011: Bliver 3. gang lykkens gang ?

Performer: Dino Merlin

Song writer & composer: Dino Merlin

Advertisement

Dino Merlin det borgerlige navn Edin Dervishalidovic er 48 år gammel og født d. 12. september 1962 i Sarajevo. Han er den mest berømte sangskriver fra Bosnien & Hercegovina samt en af de mest populære musikere på Balkan.

Dino har udgivet ti studiealbum (5 med bandet Merlin og 5 soloalbums) samt flere greatest hits samlinger og livekoncert-optagelser.

I 2000 optrådte Dino foran 80.000 tilskuere på Kosovos Olympiske Stadion i Sarajevo som en del af promotiontouren for albummet Sredinom, som er et af de bedst sælgende albums i det sydøstlige Europa i de sidste ti år.

Dino er ikke fremmed med Eurovision. Han komponerede Bosnien & Herzegovina’s første Eurovisionbidrag nogensinde tilbage i 1993, og deltog selv i 1999 med sin sang Putnici sammen med sangerinden Beatrice. Han sluttede på en 7.plads og opnåede hermed Bosnien & Herzegovina’s næstbedste Eurovision resultat nogensinde. “Love in rewind” bliver således Dinos 3. deltagelse i konkurrencen, efter 14. maj ved vi om 3. gang også blev lykkens gang for den charmerende sanger.

Dinos største bedrift til dato er dog at have komponeret den første nationalsang nogensinde til den nydannede nation Bosnien & Hercegovina.

Besøg Dinos website.

Musikvideo: Dino Merlin og Beatrice synger “Putnici”.