Reviews 2011: Cypern

Cypern repræsenteres i år af den unge sanger Christos Mylordou og den græsk-inspirerede ballade “San Angelos S’Agapisa” (I Loved You Like An Angel). Jeg har ligesom bookmakere og fans overset bidraget, indtil jeg så Christos synge live på en video fra den hollanske Eurovision-koncert.

Herefter er bidraget virkelig vokset hos mig, og jeg synes Cypern er et af de lande, der virkelig har fortjent en finaleplads i semifinale 2.
“San Angelos S’Agapisa” er blandt årets mest authentiske bidrag og et af de få etniske ballader i konkurrencen. Christos vokal er i en klasse for sig. Han har en kraftfuld stemme, men fornår på samme tid at gøre leveringen meget følelsesladet.

Advertisement

Christos performance virker både gribende og dramatisk og skiller sig ud mellem Sveriges moderne pop tilsat danserutiner og gimmicks og på den anden side et bulgarsk pop/rocknummer uden de store muligheder.

Hverken Cyperns kvalifikationsstatistik eller startlodtrækning kan gøre den store forskel for landet, mens jeg dog håber og tror på at juryen kan være med til at stemme dette flotte bidrag i finalen.

Gennemsnit: 2,4

Kvalifikation: marginal finalist

Se live-version og preview-video under
Multimedia. Husk at
stemme på dine favoritter i GEEs Pre-chart Voting.

NB! ALLE REVIEWS ER SKREVET INDEN PRØVERNE GIK I GANG I DÜSSELDORF, OG PRÆSTATIONERNE HER ER DERFOR IKKE TAGET I MED BETRAGTNINGEN.