G.E.E. Reviews 2012: Cypern

Cypern

 

Om årets repræsentant

Advertisement

Cypern repræsentant Ivi er via X-Factor kendt i både Grækenland og Cypern, hvor hun som kun 16-årig var en af de store favoritter i 2009/10-udgaven af programmet. Det kom som et mindre chok, da Ivi røg ud efter 12 programmer og endte på en samlet 6. plads. Hun havde imidlertid allerede nået af imponere tilstrækkeligt til at få en kontrakt med Sony i Grækenland.

I sommeren 2010 opnåede Ivi guld med pladen "Kalokairi Stine Kardia"og medvirkede desuden på et af sommerens største hit "San Erthi i Mera" med diverse hip-hop stjerner i Grækenland. Sidste år udkom album nummer to og desuden medvirkede Ivi på et af bandet Melisse’s hits.

Ivi blev allerede i august sidste år afsløret som cyperns internt valgte repræsentant og i en minifinale d. 25 januar i år fremførte Ivi tre meget forskellige bidrag. La La Love var på forhånd storfavorit og det var derfor ingen overraskelse, at Cypern valgte dette bidrag til Ivi.

Bidraget er skrevet i et græsk/svensk samarbejde mellem Alex Papaconstantinou, Bjørn Deep Ström, Alexandra Zakk og Viktor Svensson. Sidstnævnte har tidligere haft stor succes med sange til andre grækere og svenskere, deriblandt Elena Paparizou. Han har også arbejdet med Redon og Enrique Iglesias.

 

Jeres dom

Bidraget har fået rigtig flot modtagelse hos jer, med en hel del 10-taller. På Good Evening Europes Facebook-side, gav I bidraget et gennemsnit på 7,15 ud af 10 mulige.

Good Evening Europe’s anmeldelse

Cypern leverer med "La la love" landets bedste bud på en topplacering, siden 2004 (Lisa Andreas). Ivi synger et moderne, glad og meget catchy bidrag, som leder tankerne hen på sol, sommer, strand, drinks og beachparty. Sangen har både en iørefaldende melodi, et sing-along-venligt omkvæd og et dansevenligt backing-track og så gentages omkvædet så mange gange, at man efter kort tid kan synge med.

Det helt store spørgsmål er Ivis livevokal, idet vi indtil videre kun har hørt lipsync fra hendes side. Ligeledes kan leveringen af et moderne sommerhit også hurtigt komme til at virke lidt fladt og u-imponerende, hvilket var tilfældet i den lokale finale.

Sammenlignet med nabolandet Grækenland, som i øvrigt konkurrerer i samme semifinale og med stor garanti sikrer Cypern et sikkert 12-tal, så foretrækker jeg Cypern med flere banelængder.

Med den rette performance tror jeg sangen kan appellere bredt og både samle stemmer i Vest/Øst samt hos Seere/Juryen. Jeg vil sammenligne genren og sangens formodede appel med Rumænien anno 2005, da Luminta Anghel og Sistem sang "Let me try" til en 3. plads.

Jeg tror på en finaleplads til Cypern, men tror desværre Ivi kommer i hård konkurrence med primært Norge, Sverige og evt. Grækenland i finalen, omkring de samme stemmer til denne genre.

Det bliver til 9 ud af 10 stjerner for én af mine favoritter i årets konkurrence og så håber jeg at Eurovision i Baku bliver "lykkens gang" for Cypern, som efter min mening blev berøvet en finaleplads i fjor med den smukke "San aggelos s’agapisas"