Baku live Dag 1 – del 1

Montenegro, Iceland, Greece, Latvia

De første prøver er i gang på scenen i Crystal Palace i Baku. Idag skal de første 9 lande i semifinale 1 på scenen for første gang. Det gælder Montenegro, Island, Grækenland, Letland, Albanien, Rumænien, Schweiz, Belgien og Finland.

Advertisement

Se programmet her.

Efter en forsinkelse på næsten halvanden time, kom første artist på scenen. Rambo Amadeus fra Montenegro.

Montenegro:

Rambo Amadeus indtager scenen i tøj, som ikke umiddelbart virker som hans endelige kostume. Med sig på scenen har Rambo en guitarist og en trommeslager samt 3 dansere, som viser bannere med forskellige citater fra sangen. Den største positive overraskelse er, at Rambo har medbragt æslet fra videoen, dog i en stor trojaner-lignende træudgave.

Hans performance er relativ statisk og som forventet er der fokus på det satiriske element i sangen. Vokalen er ikke imponerende og det er svært at høre ham i store passager i sangen.

 

Island

Næste land, som indtager scenen er Island. Greta og Jonsi har 3 korsangere med sig på scenen og jf. de billeder som blev vist på islandsk tv forud for afrejsen til Baku, så har Greta sin Eurovision-kjole på til prøven. Den imponerende baggrund viser bl.a. bjerge, som ligner dem, man ser i videoen fra Island. Bjerglandskaber skifter farve og giver næsten et 3d-lignende billede. Duoen gav en stærk vokal performance. Island kan blande være en af Loreens helt store konkurrenter med denne performance.

 

Grækenland

3. kunstner på scenen idag er græske Eleftheria, som har 2 mandlige og 2 kvindelige dansere med sig på scenen. Den græske performance har store ligheder med Helena P.’s vinderperformance fra 2005. Koreografien fungerer rigtig godt og indeholder masser af græske elementer, f.eks. den obligatoriske græske kædedans mod slutningen. Eleftheria giver en sexet og overbevisende præstation på scenen, men om det skyldtes fokus på koeografien eller det tidlige tidspunkt på dagen er uvist, i alt fald var Eleftherias vokal meget svag. Kender man grækerne ret, så vil dette ikke være et problem på selve semifinaleaftenen.

 

Letland

Scenebaggrunden har masser af farver og med sig på scenen har Anmary har 3 korsangere. Koreografien er relativ simpel, men Anmary har et godt samspil med korpigerne og giver en imponerende vokal performance, som virkelig løfter sangen. Den vokale præstation står i stærk kontrast til Eleftheria, som ikke leverede nogen særlig god vokal i hendes første prøve.

Bidraget har af mange været betragtet som en sikker bundkandidat i første semifinale, men hvis Anmary leverer en så imponerende vokal i semifinalen, så er Letland stadig med i kampen om en finaleplads. Melodien er meget iørefaldende og på trods af den lidt tvivlsomme tekst, så leverer letland en sød, velsunget og iørefaldende sang.

 

Tak til ESCdaily for lån af live-videoer fra Baku.