G.E.E. Reviews: Spanien

Spanien

Spanien har deltaget i Eurovision siden 1961 og har ikke været ude af konkurrencen på noget tidspunkt. I 1968 vandt de for første gang. Den sidste gode placering kom i begyndelsen af ??2000. Det er kun 19. gang at en kvinde repræsenterer landet, som oftest synger på deres eget sprog, på trods af frit sprogvalg.

Advertisement

Om årets repræsentant

I år er det sangerinden Pastora Soler, der skal repræsentere Spanien med balladen “Quedate conmigo”.

Hun er valgt internt af TVE, mens bidraget er valgt af en blanding af jury og telefonstemmer i et særligt show.

Pastora Soler, hvis rigtige navn er Pilar Sanchez Luque, er en velkendt kunstner i sit hjemland. Hun startede sin musikalske karriere, da hun var meget ung, og indspillede sit første album i 1994. Hun har udgivet sange i mange forskellige genrer, og synger alt fra traditionel flamenco til moderne pop.

Gennembruddet kom med hendes tredje album, "Fuente de Luna", som var en stor succes og solgte mere end 120.000 eksemplarer i Spanien. Herfra kom også hendes første store hitsingle, "Damelo Ya".

Pastora har indtil videre udgivet elleve albums, og hun har turneret både hjemme i Spanien og i udlandet. Blandt andet har hun flere gange optrådt i operahuset i Cairo, Egypten. I 2011 blev Pastora nomineret til en Latin Grammy Awards for bedste Flamenco Album.

Bidraget "Quedate conmigo" er skrevet af Antonio Sanchez, Thomas G: son og Erik Holm Bern. De tre sangskrivere har medvirket som sangskrivere i Eurovision før. Svensk Thomas G: son har haft seks sange med i Eurovision – tre af dem i Sverige ( 2001, 2006 og 2012), én for Spanien (2007), én for Norge (2007) og så "In amoment like this", som Chanée og N’evergreen bragte til tops i Oslo i 2010 (4. plads).

I år er G: son desuden sangskriver i det svenske bidrag "Euphoria".

Jeres dom:

På Good Evening Europes Facebook-side, gav I bidraget et gennemsnit på 8,04 ud af 10 mulige.

Good Evening Europe’s anmeldelse

"Quedate conmigo" er en rigtig Grand prix ballade, som vi ser få af anno 2012. Nok også derfor så mange fans er faldet for den. Den starter stille, men slutter af i et festfyrværkeri og kraftdemonstration af Pastoras stemme. En storladen ballade med masser af følelse og et flot arrangement. Det er et af de bidrag, som er så professionelt produceret, at man kan høre den igen og igen, uden at blive træt af den.

Spanien har i år valgt en imponerende dygtig sangerinde i Pastora Soler og jeg tror at stemmen alene vil gøre bidraget til en juryfavorit. En sen start som nummer 19 og en sang, som skiller sig ud både i opbygning og sprogvalg, burde sende Spanien tilbage i Top 10. Med en perfekt vokal fra Pastora kunne Spanien ånde favoritterne i nakken?

Jeg giver 8 ud af 10 stjerner for en stor stemme og en klassisk, stilfuld, storladen Grand Prix-ballade.