Eurovision 2013 til Malmø

Kl. 10.00 offentliggjorde Eurovision.tv den nyhed, som tusindvis af fans har ventet på siden, Loreen bragte værtskabet til Sverige. Malmø bliver værtby for Eurovision Song Contest 2013.

Der var oprindeligt 3 byer med i kampen: Stockholm, Gøteborg og så altså Malmø, men Gøteborg trak sig imidlertid, da man ikke kunne stille arenaen til rådighed i den tid som blev krævet forud for konkurrencen.
Malmø er Sveriges 3. største by og arrangerede sidst finalen tilbage i 1992, efter Carolas sejr året før. Ifølge Eurovision.tv blev Malmø valgt udfra en række kriterier, hvor infrastrukturen spillede en nøglerolle. Dertil kommer, at konkurrenten Stockholm ville blive dyrere for SVT bl.a. pga. størrelsen på arenaen.

Advertisement

Malmø Arena, som er en ny og moderne hal bygget i 2008, kan rumme op til 15.500 tilskuere og er til dagligt hjemarena for ishockey-holdet, Malmø Redhawks.

Herfra kan vi kun anbefale fans, som planlægger en tur til Sverige næste år, at få booket hotellet i god tid. Umiddelbart efter nyheden var der run på hos diverse hoteludbydere og mange af de billigere alternativer som B&Bs og hostels er allerede ved at være udsolgt her samme dag.

Ligeledes opfordrer vi folk til at melde sig ind i den danske fanklub – Melodigrandprixfans.dk, idet der er stor chance for at man vil kunne købe billetterne herigennem og derfor ikke skal bekymre sig om det ordinære billetsalg, som normalt er meget hektisk. Ofte er finalen f.eks. udsolgt på meget kort tid.

Stort tillykke til Malmø – vi glæder os til et dejligt ophold i 2013.