Emmelie sejrer: Jeg kan gå hele vejen!

Det blev ikke til den Simone-dominans, som bookmakere og diverse afstemninger havde lagt op. Istedet sneg den ukendte 19-årige sangerinde Emmelie De Forest sig uden om forhåndsfavoritterne og til tops i Boxen i Herning. Det betyder at hun skal forsvare de danske farver i Malmø til maj med den smukke “Only teardrops”.
Hermed blev det også til Grand Prix hattrick for sangskriveren og tidligere Miss B. Haven sangerinde Lise Cabble.

Hun vandt første gang konkurrencen som sangskriver i 1995 med “Fra Mols til Skagen”, og igen i 2011 med “New Tomorrow” – begge disse sange sluttede i øvrigt på en flot femteplads i Eurovisionen. Om hun skal forbedre denne rekord i 2013, er op til Emmelie de Forest.

Efter den indledende runde, hvor vi så et flot show med masser af gimmicks og meget moderne sange, så vi udover Emmelies kvalifikation også en finaleplads til favoritterne Simone og Muhamed.
Juryen sendt Simone ind på en foreløbig 3. plads, mens spændingen var intakt mellem Muhamed og Emmelie, som lå på en delt 1. plads, inden seerne skulle afgøre aftenens popdyst.

Advertisement

Herunder ses de afgivne points fra hhv. jury og seere:

1. Emmelie de Forest: 26 point (11 fra juryen + 15 fra seerne)
2. Mohamed Ali: 19 point (11 fra juryen + 8 fra seerne)
3. Simone: 15 point (8 fra juryen + 7 fra seerne)

I sidste ende var der ingen tvivl om udfaldet, hvor seerne gav Emmelie de Forest og sangen Only teardrops doobelt så mange points som nr. 2 og 3.

Jeg kan gå hele vejen

Aftenens vinder havde kort efter showets afslutning høje ambitioner for sin deltagen i Malmø. Emmelie tror selv, at sejren skyldes sangens tekst og budskab. Hun mener, at den besidder noget, som alle vil kunne relatere til.

“Og så er den også bare så velskrevet og med et fedt omkvæd, som folk kan synge med på, siger Emmelie, der tror, at Only Teardrops har gode chancer for at ryge til tops i Malmø. “Jeg tror den vil kunne gå hele vejen” siger hun til DR.