Mamma Mia: Abba har indspillet 2 nye sange efter 35 år – Digital Abbatar turné på vej i 2019

Lige før prøverne går i gang i Lissabon, så har en af Eurovision-historiens største succeser offentliggjort en kæmpe nyhed. Abba har været i studiet og indspillet ny musik efter 35 år! Det skriver bandet i dag i en pressemeddelelse.

Nyheden om bandets genforening kom i dag ved 13-tiden og har fået Eurovisionfans  og -medier fra hele verden til tasterne.

Advertisement

I en pressemeddelelsen skriver bandets manager Görel Hanserat Abba efter 35 år har været i studiet og indspille ny musik:

”Vi følte alle 4, at efter 35 år, så kunne det være sjovt at samle bandet igen og gå i studiet. Og det gjorde vi. Og det føltes som om tiden havde stået stille og vi kun havde været væk på en kort ferie. En utrolig glædelig oplevelse”, skriver Agnetha, Benny, Björn og Anni-Frid i pressemeddelelse og fortsætter:

”Vi er måske nok blevet ældre, men sangen er ny. Og det føles godt.”

 ‘Abbatars’ på digital verdensturné i 2019

Abba har arbejdet med hologramforestillinger til et såkaldt Abbatar-projekt. Dette samarbejde skulle angiveligt have givet inspirationen til også at indspille ny musik. I alt kommer Abba til at udgive 2 nye sange. Den ene af sangene har titlen ”I still have faith in you” og vil ifølge bandet blive fremført af Abba-medlemmerne i hologramform på tv-stationerne NBC og BBC til december.  Titlen på sang nummer 2 er endnu ikke offentliggjort og heller ikke udgivelsesdatoen.

Det bliver ikke bandmedlemmerne selv, der kommer til at optræde sammen, men i stedet såkaldte, virtuelle ‘Abbatars’, som er skabt til at repræsentere de 4 medlemmer på den kommende digitale verdensturné i 2019. Björn Ulvaeus afslører, at der bliver tale om et 2 timers show, hvor Abba, takket være high-tech billedebehandlingsudstyr, vil se ud som de gjorde, da bandets succes var på sit højeste i 1979. Til det formål benytter eksperter i Silicon Valley gamle videoer til at genskabe, hvordan bandmedlemmerne dansede, klædte sig og sang. “Simply mind-boggling”, beskriver Björn Ulvaeus det.

De fans, som stadig håber på at se de 4 Abba-medlemmer sammen igen, skal desværre ikke regne med at de nye sange er starten på en genforening:

Nej, ikke Abba. Det skal vi ikke regne med. Det kommer ikke til at ske, siger Görel Hanser.

Det står ikke klart, om der kommer flere sange fra det populære band. “Det ved vi ikke. Vi er vældig glade for at der er to, siger Hanser til Aftonbladet.

“Lyden er meget klassisk Abba og på samme tid moderne. De indspillede de 2 nye sange, som de normalt gjorde tilbage i tiden. Musikerne kom ind i studiet og indspillede deres dele. Herefter lagde A & A deres vokaler på, lag for lag. Præcist som i gamle dage, fortæller Hanser.

Udover de 2 helt nye sange, så har Anni-Frid (Frida) i dag udsendt en spansk version af Abba’s ‘Andante, Andante’, oprindeligt fra albummet ‘Super Trouper’ fra 1980.

ABBA solgte mere end 400 millioner albums gennem deres karriere. Agnetha FältskogBjörn UlvaeusBenny Andersson og Anni-Frid Lyngstad var aktive i årene fra 1972 til 1982, men har ikke optrådte samlet siden 1986, på nær en privat fest i 2016.