“Feathers & Scars” – Feel Freeze byder på stærke tekster, smukke vokaler og et dragende elektronisk univers!

Feel Freeze optræder ved Copenhagen Pride 2018 | Foto: good-evening-europe.dk

Tilbage i august optrådte elektropop-duoen Feel Freeze til Copenhagen Pride’s livekoncert ‘Under The Rainbow’, hvor de havde premiere på deres nye single ‘Let go’.  I dag følger resten af debutalbummet, “Feathers & Scars”, fra ét af Danmark’s mest interessante elektropop-navne.

Raymonde Gaunoux og Mathias Vinther Lilholt er de 2 musikere bag navnet Feel Freeze, som byder indenfor i et dragende elektronisk univers, der udover synthesizer, klaver, guitar og harmoniske vokaler, skiller sig ud med spændende og finurlige lydelementer.

Advertisement

Den københavnske duo debuterede på SPOT Festival i 2014, har siden da turneret i Europa og Sydøstasien og fået airplay på bl.a. P3 og BBC.

En vigtig del af duoens arbejde består i at bryde normer og grænser ned mellem mennesker med deres musik, fejre diversitet og bruge musikken til at få folk tættere på hinanden. Det handler om at bygge broer og række en hånd ud i håbet om, at nogen tager imod den:

 – Selvom vi føler os langt fremme i kampen for lige rettigheder i Danmark, dukker der stadig historier op om fx. unge mennesker, der er udsat for homo- eller trans-fobi på deres skoler eller i andre sociale sammenhænge. Vi håber, at vi kan gøre en forskel ved at stille os op og sige: Her er vi og vi ser sådan her ud, udtaler duoen og peger på at køn, i deres tilfælde ‘mand’, er et vidt begreb og at trans-identitet og femininitet ikke skal ses på som noget skamfuldt eller undertrykt.

Feel Freeze pressefoto | Foto: Ruben Lisboa

Udgangspunkt i egne liv, oplevelser og erfaringer

Debutalbummet “Feathers & Scars”, som udkom idag den 12. oktober, og indeholder 10 sange, byder på både normkritik og kærlighedserklæringer med udgangspunkt i Raymonde og Mathias’ egne liv, oplevelser og erfaringer.

Raymonde synger om sit liv som transkønnet, at være trans-mand og drømmen om at få lov at være sig selv, uden at nogen stiller spørgsmål eller vil definere hans identitet.

Mathias synger om at være sensitiv cis-mand, der har lettere til eftertænksomhed, tårer og skrøbelighed modsat samfundets forventninger om at mænd ofte er fx. særligt maskuline og risikovillige. (red: Cis-kønnet = en person, der identificerer sig med det køn, som man biologisk er født med fra fødslen.)

På coveret til Feathers & Scars optræder Raymonde i bar overkrop, hvilket duoen har et helt bestemt formål med:

– Vi vil gerne skabe synlighed og bevidsthed om at trans-kroppe eksisterer og fremvise et eksempel på hvordan en trans-krop kan se ud og lyde, fortæller duoen og fortsætter: – Så vidt vi ved, er det første gang i dansk musikhistorie, at en nøgen trans-krop optræder på et pladecover.

Uptempo hits, melankolske ballader og drømmende instrumentale toner

Genremæssigt spænder Feathers & Scars bredt, men fælles for albummet er Feel Freeze’s helt unikke sound og det dømmende univers, som kan sende én på en tiltrængt pause fra dagligdagens stress og gøremål.

Jeg vil især fremhæve den melankolske elektro-ballade ‘Bridge to Your heart’ (med sine finurlige lydeffekter), det dansevenlige og energiske singlehit ‘Let go’, den smukke ballade ‘Bend The Night’ og ikke mindst duoens vigtige statement i ‘First Dream’. Men albummet byder i sin helhed på en række velproducerede, velskrevne sange, som udover deres åbentlyst iørefaldende kvaliteter også skiller sig ud på tekst og budskab.

Begejstrede publikum iført englevinger, kappe og glitrende pallietleggins

Et begejstret publikum på Rådhuspladsen blev forkælet både lydmæssigt men også rent visuelt, da Raymonde og Mathias spillede deres iørefaldende sange ved koncerten ‘Under The Rainbow’ i august, bl.a. iført englevinger, netshirts, glitrende pallietleggins og lilla kappe.

Duoens “kærlighedsrumskib” blev tanket med brændsel fra publikums kærlighed og Raymonde sendte, iført glitter-ansigtsmaskering, et statement om lige rettigheder afsted mod Christiansborg:

“Launch the rocket flight
On mission equal rights
We are satellites 
You and I”

Lyt til albummet her.

Releaseparty afholdes i aften fra kl. 19.00 på Øen, Mimersgade i København. Se nedenstående Facebook-event: