Review: Slovenien 2019 | Zala Kralj & Gašper Šantl – Sebi

Årets slovenske duo består af vocalist Zala Kralj og multi-instrumentalist Gašper Šantl. Duoen blev dannet i 2018, hvorefter de udgav singlerne “Valovi”, “Baloni” og “S teboi”, og senest debut-EP’en Štiri, som udkom i februar i år.

Zala Kralj & Gašper Šantl vandt superfinalen i EMA med sangen “Sebi” (Oneself) med godt 73% af stemmerne.

Advertisement

GEE-panelets dom

Clara: Jeg er faktisk ret vild med lyden af dette års slovenske bidrag. Det har en fantastisk melankoli over sig, som jeg synes er meget rart at lytte til. Nummeret er ikke et kæmpe pophit og jeg tror ikke at det bliver den helt store topplacering, men dog tror jeg alligevel, at Slovenien godt kan tage en finaleplads i år, såfremt de kan få deres liveoptræden til at hænge sammen med den lyd og den følelse som det indspillede nummer giver.

Michael: En lidt tåget og underspillet stemning som på en eller anden måde virker dragende på mig. Jeg aner ikke hvad den handler om, men jeg tror på det alligevel. Den her kunne godt overraske tror jeg.

Jaxie: Stille, lyden er meget behagelig, det hele flyder godt. Men det flyder desværre ikke udover scenekanten eller tv skærmen. Fra et kunstnerisk perspektiv værdsætter jeg, at de tager en chance og sælger den sang, der giver noget outer space synth, blød stemme og et mere simplificeret sceneshow både performancemæssigt men også visuelt. Men Eurovision skal holde en masse homoseksuelle i gang i deres sofaer, på barerne eller hvorend man sidder og ser det. Der kunne godt suppleres med noget mere energi eller en spændingskurve i form af et stærkt kontraststykke. Hvordan skal fru Hansen i Korsør komme op i gear og danse rundt på Storebæltsbroen af glæde senere på natten med den her sang?

Kevin: Sød og god stemme. Sangen er meget dyster og forsvinder blandt de andre stille sange

Silje: Hold OP, for en magisk performance, Zala Kralj & Gašper Šantl gav i Sloveniens Melodi Grand Prix, da de fremførte sangen “Sebi”! Jeg krydser fingre for, at de ikke ændrer for meget i deres staging, da jeg virkelig tror, at den kan hjælpe meget med at føre dem direkte i finalen. Jep, I know, I know, Slovenien splitter vandene i år, men jeg er på den halvdel, hvor glasset er halvt fuldt; jeg er så positiv og forventningsfuld omkring dette års slovenske bidrag (faktisk så meget, at jeg sågar har vovet at påstå, at den har top 3-chancer). Den er min personlige 2. plads i år, og derfor skal den selvfølgelig have 12 point.

Mette: Én af årets små perler. Smuk og underspillet melodi, som står i kontrast til stort set alle årets øvrige sange. Autentisk, følelsesladet og fuld af kærlighed. Den måde, hvorpå Zala kigger på Gašper…og hans lidt kejtede måde at tage hendes hånd. Den slags kemi kan ikke tillæres. Man tror 180% på deres kærlighed (Hint, hint: Spanien 2018). 
Jeg er vild med, at man ikke er faldet i engelsk-fælden og har valgt at bevare ‘Sebi’ på slovensk. Jeg håber også Slovenien bevarer den simple optræden, som udgør et perfekt match til sangens magiske udtryk. Eller også skal de bare gå all-in Avatar med blå bodypaint, fletninger og hale?

Simon: Mange hyper den her til at være noget stort, men i mine øjne rykker den sig ikke rigtig nogle vegne. Jeg kan godt høre den er lidt mystisk og edgy, men jeg fornemmer slet ikke hvad det er de vil fortælle mig i sangen, så for mig bliver det her første toilet break i semi 1.

Slovenien

Bidrag26 (Debut: 1993)
Seneste2021 Ana Soklič – Amen
Kvalifikation6/17 (35%)
Bedste plc.7. i 1995, 2001
Værste plc.21. af 22 i Semifinale (2004)
Bedste venner Gns.: 6.47 Gns.: 6.02 Gns.: 6
Værste venner Gns.: 0.55 Gns.: 0.63 Gns.: 0.69