Review: Portugal | Conan Osíris – “Telemóveis”

Foto: EBU

Conan Osíris er kunstnernavnet på den portugisiske singer-songwriter, som vandt årets portugisiske finale. Hans navn kommer fra den japanske serie Future Boy Conan og den oldegyptiske gud Osiris.

Med en baggrund som grafisk designer og et job i en portugisisk sexshop lykkedes det i 2018 Conan at slå igennem med albummet Adoro Bolos, for herefter at satse på en fuldtids-karriere som sanger. Conan har været en del af musikverdenen siden 2008, da han dannede gruppen Powny Lamb with Rita Moreira, mens det første soloalbum kom på gaden i 2016.

Advertisement

GEE-panelets dom

Panelets stemmer

Clara: Hvis jeg skal være fuldstændig ærlig, så har jeg absolut ingen ide om hvad det er der foregår i dette nummer. Jeg forstår hverken det musikalske eller det visuelle, jeg forstår ikke lyden af hans stemme, dansen eller noget som helst af det der foregår. Jeg tror at nummeret kræver en hel del fortolkning før jeg ville nå frem til nogen form for konklusioner, men fordi jeg bare i udgangspunktet bliver så skræmt væk af det der foregår, tror jeg aldrig, at jeg kommer til at nå der hen.

Riikka: “This is… WHAT” was my first impression and it hasn’t changed much. I’ve never seen anything like this at Eurovision, which is a kind of merit itself. Let’s welcome true performance art to Eurovision!

Kevin: Kunne være på soundtracket til en Indiana Jones film, hvor han kommer ind i en skov med hulemænd.

Mette: Personligt er jeg vild med det her skønne, alternative bidrag. Det er sange som denne, der tilfører diversitet til Eurovision.
Desværre alt rigtig meget imod Portugals succes i år: Langt størstedelen af seerne forstår ikke portugisisk, og sangen lægger ikke – på samme måde som Salvador Sobral’s smukke vindersang – op til en formidling af følelser på tværs af sprog.
Fokus vil nok i stedet ligge på kostumerne, på den alternative dans samt hånd- og ansigtssmykkerne.
Conan har valgt en meget speciel genre, hvis man da kan tale om én genre, og jeg tror desværre, Portugal får det svært, selvom jeg ikke kan forudsige hverken tv-seere eller juryens reaktion.

Simon: Jeg kunne godt tænke mig at se noderne på den her ”sang”, for dels synger han i en anden toneart end musikken spiller, og dels er det et kæmpe misk-mask af genrer, jeg ikke engang vidste fandtes. For mig er det her årets værste bidrag, selv om jeg har set den ligge højt på diverse bookingfirmaers lister.

Sonny: Jeg er på ingen måde vild med Portugals bidrag i år. Uanset hvor mange lange negle, glimmer og bare maver der måtte være, kan det ikke redde en dårlig sang.

Michael: Jeg ved intet om musik, men trommelyden i ‘Telemóveis’ får mig hver gang til at tænke på Animal fra the Muppets 🙂