Review: Malta | Michela – Chameleon

Foto: EBU

I januar vandt den kun 17-årige Michela Pace maltesisk X Factor og dermed retten til at repræsentere Malta i Tel Aviv. Senere blev det offentliggjort at Michela skal optræde i Tel Aviv med ‘Chameleon’.

Sangen er skrevet af Joacim Perrson, Paula Winger, Borislav Milano og Johan Alkanas.

Advertisement

GEE-panelets dom

Panelets point

Clara

Jeg kan faktisk bedre og bedre lide årets nummer fra Malta jo flere gange jeg hører det. Og hvis man skal tro på bookmakere, Youtube-forudsigelser osv., så kommer Malta til at blande sig helt i toppen i årets felt. Jeg synes at nummeret er super genkendeligt, og det skulle ikke undre mig om Malta er med i opløbet om som minimum en top ti placering.

Sonny

Groovy nummer og catchy omkvæd. Lidt skæv og anderledes sang i grand prix sammenhæng. Jeg synes det fungerer, men ved ikke om hun kan performe nummeret. Stemmen har hun, men er ikke just et fyrværkeri på scenen ??

Silje

Popsangene i år, altså – omg! Malta, Cypern, Azerbaijan, og så videre og så videre og så videre, gør det bare så godt. Michela’s “Chameleon” kunne snildt være et verdenshit, hvis den var sunget af Dua Lipa eller Ariana Grande. Den fortjener ligeså stor opmærksomhed! I kender Salvador’s “fast food music”-udtryk, og hvis “Chameleon” er fast food music, så er det godt nok af allerhøjeste kvalitet muligt. Den er så velproduceret, og den 18-årige maltesiske X Factor-vinder gør det så godt. Go Malta! Den her tror jeg Europa bliver vilde med.

Michael

Et godt nummer der virker for mig, hun har en rigtigt god vokal der er nem at genkende. Alt i alt et godt popnummer.

Kevin

Finaleplads! God stemme og vi har en fest med en meget radiovenlige musik. Sangen kommer op at flyve.

Simon

Den lille middelhavsø vil ikke stå tilbage for Cypern og Schweiz, så de kommer sørme også med en moderne popsang i dancehall-beat. Fin opbygning til noget stort i verset, omkvædet er bare lidt mærkeligt og kommer ikke op i højderne som de andre tilsvarende bidrag. Og teksten ”Karma Chameleon”…. har vi ikke hørt det et sted før? Jeg tror dog på den i finalen, med mindre Schweiz stjæler alle dens stemmer.

Mette

Stor og moden stemme fra den kun 17-årige sangerinde. Efter at have hørt hende’ synge ‘Shallow’ i X Factor havde jeg måske håbet på, at man havde givet hende en sang, som på samme måde viste hendes vokale evner.

‘Karma Charmeleon’ er en fin sang, dog har jeg lidt svært ved at forlige mig med omkvædet. Versene bygger så fint op til noget, som aldrig rigtig bliver forløst.

Hun vil dog uden tvivl appellere til den yngre del af seerne og repræsenterer en genre, der ikke er så mange bud på i denne semifinale.