Review: Nordmakedonien | Tamara Todevska – Proud

Foto: EBU

Det bliver Tamara Todevska, søster til Tijana, som skal repræsenterede Nordmakedonien ved Eurovision Song Contest 2019.

Tamara har også selv stået på en Eurovision-scene tidligere: som korsanger for Tose Proeski i 2004, som en del af trioen Tamara, Vrčak & Adrijan i 2008 og som korsanger for Tijana i 2014. Det bliver dog første gang Tamara deltager i Eurovision som solist.

Advertisement

Tamara har stået på en scene, siden hun var 6 år gammel og kommer fra en familie af musikere. Hun har udgivet 2 albums og adskillige hitsingler i hjemlandet.

GEE-panelets dom

Panelets point

Kevin

Rigtig god stemme! Klart budskab og stemningsfuldt musik.

Sonny

Spændende sang. Smuk melodi og powerfuld vokal. Super budskab, men er bange for at den måske vil drukne lidt. Tænker den er finaleklar og KAN være en joker (pga. budskabet i sangen)

Simon

De feministiske budskaber er i højsædet i de her år, måske pga. Nettas sejr sidste år, og det får vi også fra Former Yugoslav Republ… nårh nej, Nord-Makedonien. Den lyder lidt som et mellemnummer fra en musical og mangler lidt power for at blive rigtig interessant. Kommer til at kæmpe om de samme stemmer som Albaniens sang, og der tror jeg den kommer til kort.

Silje

Kedelig, men god. Smuk, men kedelig. Giver det mening?

Michael

En ballade med et feministisk udtryk. Når det nu skal være en ballade så er det i det mindste rart at det skinner lidt igennem at sangeren tror på budskabet. Den formår dog stadig ikke at svinge sig op til noget der virker interessant på mig.

Clara

Makedonien har også en blandet historik med den musik de sender til ESC. Jeg må dog indrømme, at jeg på en eller anden måde er blevet lidt fanget af årets bidrag fra Makedonien, for jeg synes at solisten er super stærk og jeg kan virkelig mærke at den historie hun fortæller, er en der rammer hende, og derfor har jeg lyst til at høre hende synge til mig. Der er noget power i nummeret som jeg håber kommer til at fungere live også, for så tror jeg godt der kunne være en finaleplads i syne, selv fra denne svære semifinale.

Mette

Stærkt budskab og flot levering. Man tror virkelig på Tamara, når hun synger og så fik surprise-videoen til den handicappede pige mig til at græde tårer i stride strømme. Semi finale 2 er langt den stærkeste og Nordmakedonien ligger i mine øjne og kæmper med om en af de sidste pladser.