Få dit Grand Prix-klenodie udstillet på Nationalmuseet i ny stor udstilling

Bjarne Høj fremviser sit skilt fra Melodi Grand Prix 2013, som har en helt speciel historie | Foto: Mette Christensen

Har du en unik Grand Prix-souvenir, merchandise, hjemmelavede flag eller skilte, gamle afstemningssedler eller lignede? Og knytter der sig samtidigt en sjov historie til? Så kan netop dit klenodie blive en del af TV2 og Nationalmuseets nye, store udstilling.


I et unikt samarbejde giver TV2 og Nationalmuseet nu alle danskere mulighed for at fortælle historien om alt det, vi har delt med hinanden gennem de seneste 100 år.
Til en stor udstilling jagter Nationalmuseet danskernes egne genstande og klenodier, der både fortæller noget om danmarkshistorien og samtidig har en personlig historie.

Advertisement
Mette fra Good Evening Europe er super glad for denne hilsen fra Melodi Grand Prix-deltager Sada Vidoo | Foto: privat

Har du en unik Grand Prix-souvenir i gemmerne?

Under udstillingen findes et tema med arbejdstitlen “Danmark fester”, og én af de største fester herhjemme er og bliver jo Melodi Grand Prix.

Så ligger du inde med en unik Grand Prix-souvenir, merchandise, hjemmelavede flag eller skilte, gamle afstemningssedler eller lignede? Og knytter der sig samtidigt en sjov eller personlig historie til, så har du altså muligheden for at få dit klenodie med i udstillingen.

Det kunne f.eks. være et skilt, som det Bjarne Høj viser i artiklens coverbillede. Bjarne har alle dage været kæmpe fan af duoen Me & My og da gruppens ene halvdel, Pernille Georgi, i 2013 deltog som sangskriver i Melodi Grand Prix med sangen ‘Jeg har hele tiden vidst det’ sunget af Frederikke Vedel, forærede Pernille præsentationsskiltet, som under showet stod ved teamets bord, til Bjarne.

Læs også: Interview: Me & My-fan bringer nyt liv i ‘Two are stronger than one’

I hele den her enorme mængde af genstande, som vi forbruger igennem et liv, er der jo nogle genstande, det betyder noget særligt. Enten fordi genstanden knytter sig til en særlig historie, et særligt øjeblik eller et særligt møde mellem mennesker. Og det er de genstande, der er interessante,” siger Nationalmuseets direktør, Rane Willerslev.

Skal minde danskerne om, at DE er Danmarkshistorien!

Målet er – via en række tv-programmer på TV2 –  at skabe en stor udstilling på Nationalmuseet om danmarkshistorien – fortalt af danskerne selv og ved at låne danskernes egne skatte, som er fundet frem fra skuffer, skabe, garager og lader.

”Historien består jo på den ene side af konger, regeringer og beslutninger. Men den består jo også af de enkeltpersoner, der er med til at forme den. Det er virkelig vigtigt, at vi minder danskerne om, at DE er danmarkshistorien,” pointerer Rane Willerslev.

Du kan melde dig til med sjove historier om særlige genstande. Et panel af eksperter udvælger i programmerne, hvilke genstande som kommer med i Nationalmuseets udstilling.

Vært på TV2-programmerne bliver Lene Beier, som glæder sig til at få de unikke historier om ting, som danskerne har i gemmerne.

”Vi har alle noget i gemmerne, der fortæller en del af danmarkshistorien. Det kunne være en tørrehjelm, en fastnettelefon eller et helt særligt kassettebånd. Jeg glæder mig til at se, hvad danskerne selv synes hører til i de seneste 100 års Danmarkshistorie,” siger TV2-vært Lene Beier.

Vil du være med til fortælle historien om os danskere? Så send en mail til voreshistorie@blu.dk eller meld dig til på shortaudition.net/en-skat-til-danmark