Julie Berthelsen, Bryan Rice og Hymns From Nineveh-Jonas i den regionale jury

Foto: Michael Thygesen / Good-evening-europe.dk

Mens vi venter: Dansk Melodi Grand Prix 2020 byder som noget nyt i år på en indledende runde, hvor P4’s lyttere skal stemme 3* sange videre til finalen.

Det har været op til såkaldte “musikalske kræfter” fra P4’s ni distrikter at udvælge 9 sange blandt alle indsendte bidrag og i løbet af januar skal P4-lytterne stemme 3 sange videre til selve tv-showet.

Advertisement

Der er ikke kommet nogen officiel nyhed fra DR vedrørende opbygningen af P4-afstemningen eller de jurymedlemmer, som skal udvælge sangene til P4’s “semifinale”. Men en søgning på de sociale medier og Google har imidlertid afsløret information vedr. formatet og sat navne på nogle af de involverede. Derudover har vi kontaktet alle P4-regioner for at få sat navn på de resterende jurymedlemmer.

Opdateret 17.01.2020: Ifølge en pressemeddelelse fra HAVE/DR, så kommer der 5 sange videre fra P4-semifinalen. Vores bud er, at de 2 sidste sange fra P4-semifinalen ikke vælges af P4-lytterne.

Læs også: Mens vi venter: Melodi Grand Prix 2020 hints og gæt

Udvælgelsen til P4-afstemningen

Ifølge vores information deltager 9 sange i P4-“semifinalen”. De 9 sange skal angiveligt repræsentere hver sin region.

Ifølge vores information har hver P4-region sit eget jurymedlem, som i en gruppe med jurymedlemmer fra 2 andre regioner skal være med til at udvælge 3 sange. Det vil sige, at 3 jurygrupper hver vælger 3 sange, i alt 9 sange. Det er vores gæt, at de 9 sange skal repræsentere hver sin region.

Ifølge et opslag fra Bryan Rice nævnes det, at man i jurygruppen har fastlagt en top 11. Vores gæt er, at gruppen har haft til opgave at finde 1 sang fra hver del af regionsgruppen og de sidste 8 sange i top 11 blandt alle indsendte sange. En mulighed er, at juryen som en samlet enhed besætter 2 ekstra pladser i finalen. Men denne teori er ikke bekræftet.

Vi kender pt. kun en jurygruppe ved navn. Den består af DR Sjælland (Bryan Rice), DR Bornholm (James Benedict Thomas) og DR Hovedstaden (Jonas Petersen).

De øvrige grupper består af hhv. DR Østjylland, DR Midt/Vest og DR Nordjylland samt DR Syd- og Esbjerg, DR Trekanten og Fyn.

De regionale jurymedlemmer

Gruppe: DR Bornholm, DR Sjælland og DR Hovedstaden

Bornholm

I spidsen for Bornholms jagt på den gode sang står Anne Brusvang fra DR Bornholm, som jf. en pressemeddelelse vil få hjælp af en lokal musikekspert.

Det bliver James Benedict Thomas, som sidste år på sin Facebook-profil oplyste, at han skulle vælge 3 sange ud af over 600 til Melodi Grand Prix 2020. James bor ifølge Facebook på Bornholm, og vi har fået bekræftet af P4-Bornholm, at han er det lokale jurymedlem.

James er en walisisk sanger, sangskriver og producer, som har boet i Danmark det meste af sit liv. Han har bl.a. været involveret i store internationale artister som Cher og Beth Hart samt nationale artister som Big Fat Snake, Maria Montell, Gulddreng og Hanne Boel.
Selv er han bl.a. kendt for sange som ‘We can do better’ og ‘New York summer song’.

Sjælland

Brian Rice annoncerede sidste år på sin Instagram-profil, at han er blandt de 9 regionale juryer, som skal hjælpe med at finde sangene til P4’s radioudvælgelse. Det er sangskriverforeningen DPA, som har valgt Bryan og han er jury for region Sjælland.

Vis dette opslag på Instagram

I have been given the great task by @dpa_musik to be one of 9 regional jury persons who will help choose the 3 songs that Danish P4 radio will send to the Danish preselection for #Eurovision 🙏🏻🥰 Today, I was on air at @p4sjaelland – my region – talking about ‘the good song’☺️👌🏼 Listeners gave me good advice on how to choose with words such as ‘recognizable’, ‘love song’, ‘60ies sound’ etc. What’s your advice? What does a good song contain? #music #newmusic #musicbiz #fanmail #musiclover #musician #musiclovers #popmusic #popmusik #popmusician #musiclife #musiclove #musicislife #musiciansofinstagram #musicians #musicianslifestyle #songwriterlife #pop #vocals #singer #singersongwriter #bryanrice #nopromises #dmgp2020 #danskmelodigrandprix

Et opslag delt af Bryan Rice (@bryanricemusic) den

Udover at være manden bag kæmpehittet ‘No Promises’ fra tv-serien Nynne, er Bryan Rice også et yderst velkendt ansigt i Melodi Grand Prix. I 2010 sang han ‘Breathing’ og i 2014 ‘I choose you’. Derudover har han været med til at skrive ‘Underneath My Skin’ til Christina Undhjem, ‘Beautiful to me’ til Albin og ‘Rays of Sunlight’ til David Jay.

Hovedstadsområdet

I et opslag fra Bryan Rice er det oplyst, at Jonas Petersen fra gruppen Hymns from Nineveh er en del af den regionale jury og sammen med Bryan Rice og James Benedict Thomas udgør en 3-mands jurygruppe. Vores gæt er, at han med base i København repræsenterer Hovedstadsområdet. Dette er dog endnu ikke bekræftet af P4.

Hymns from Nineveh er et dansk soloprojekt med guitarist og sanger Jonas Petersen, der tager sit udgangspunkt i folk, og bl.a. er kendt for hittet ‘A kid on the Beach’ .

Vis dette opslag på Instagram

Just had an amazing #FaceTime session with my fellow regional jury’s for the #dmgp20 Jonas and James 😀👍👏 We’ve talked all the material through and found our top 11 despite a few differences in opinions 😁👌🏼🤷🏼‍♂️ Compromise is key 🔑🙏🏻 I feel uplifted and positive that we’ve done our best to ensure a good and broad range of songs for the danish #eurovision preselection 👍😍 @dpa_musik #dmgp20 @jamesbthomas #jonaspedersen #voressang @p4sjaelland

Et opslag delt af Bryan Rice (@bryanricemusic) den

Gruppe: DR Nordjylland, DR Østjylland og DR Trekanten

Nordjylland

Heidi Trillingsgaard står for udvælgelsen i P4 Nordjyllands sendeområde og vil få hjælp af en lokal musikekspert. Vi afventer information om, hvem der er jurymedlemmet i region Nordjylland.

Østjylland

P4 Østjylland har oplyst, at det bliver sangerinden Julie Berthelsen, som er det lokale jurymedlem i regionen.

Julie blev kendt i programmet Popstars tilbage i 2002, hvor hun sluttede på 2. pladsen efter Jon. Hun har en lang karriere bag sig og adskillige studiealbums samt singler. Sidste år deltog Julie sammen med veninden Nina i Dansk Melodi Grand Prix og sluttede på 2. pladsen med ‘League of Light’.

Trekantsområdet

Peter Ebberfelt står i spidsen for trekantsområdet. Ifølge Fredericiaavisen.dk vil Peter få hjælp af en lokal musikekspert i jagten på et godt bud på en vindersang i Dansk Melodi Grand Prix 2020. Vi har fra P4 Trekanten fået bekræftet, at Søren Krogh fra Vejle er det lokale jurymedlem.

Musiker og sangskriver Søren Krog er født i Hjørring men pt. bosat i Vejle. Han har turneret landet tyndt i mere end 20 år og udgivet adskillige albums, bl.a. lavet en cd med nyindspilninger af Jeppe Aakjærs sange og digte. I 2013 vandt han en Danish Music Folk award.

Gruppe: DR Fyn, DR Midt- og Vestjylland og DR Syd- og Esbjerg

Fyn

P4 Fyn har oplyst, at Sebastian Lind er jury i dette sendeområde. Sebastian er en 31-årig dansk singer-songwriter, som udgav sin første single “Stop These Feet” i 2011 og bl.a. har turneret med Mads Langer.
Han er på vej med et nyt album i 2020 og tager på miniturné til foråret.

Syd- og Esbjerg

Vi venter på, at regionen vender tilbage med svar.

Midt- og Vestjylland

Denne P4-region har desværre ikke kunnet besvare spørgsmålet vedr. Jury.


Finalen i Dansk Melodi Grand Prix 2020 finder sted den 7. marts 2020 i Royal Arena og har deltagelse af 10 sange.

Comments are closed.