Holland: Jeangu Macrooy bekræftet som værtslandets artist

Foto: AVROTROS

Hollandske medier havde allerede forberedt os på nyheden, men i dag blev den så bekræftet. Det bliver Jeangu Macrooy, som får æren af at repræsentere de hollandske farver på hjemmebane, når Rotterdam byder velkommen til Eurovision.


Ifølge administrerende direktør for den hollandske tv-station AVROTROS og medlem af udvælgelseskomitéen, Eric von Stade, så har tv-stationen haft Jeangu i kikkerten over længere tid:

Advertisement

“The song he delivered touched us right away. We are very happy that Jeangu wants to go on this journey with us!”, siger Eric van Stade.

Jeangu er også selv begejstret over udvælgelsen:

“I am indescribably honoured! It’s a dream come true and the most beautiful thing that has come my way so far. My team and I are excited to make the Netherlands proud! Let’s go!”

Om Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy blev født i 1993 i Paramaribo, Surinam og har interesseret sig for musik, siden han som 13-årig fik en guitar i fødselsdagsgave og sammen med tvillingebroren Xillan dannede en duo.

Det var også Jeangu’s musikalske ambitioner, der fik ham til at forlade hjemlandet Surinam i Sydamerika og flytte til Holland i 2014. Her mødte han producer og komponist Perquisite, som signede ham til sit label, Unexpected Records.
Fra det øjeblik er det gået stærkt med Jeangu’s karriere, og han har bl.a spillet på adskillige festivaller, været gæst i tv-programmer og 2 gange været nomineret til en Editon Award – det hollandske svar på en Grammy.

Jeangu’s sang offentliggøres senere.

Holland

Bidrag61 (Debut: 1956)
Seneste2021 Jeangu Macrooy – Birth Of A New Age
Kvalifikation7/16 (44%)
Bedste plc.0 i 2021
Værste plc.21. af 28 i Semifinale (2007)
Bedste venner Gns.: 5.71 Gns.: 4.85 Gns.: 4.23
Værste venner Gns.: 0.25 Gns.: 0.75 Gns.: 0.84