DMGP 2020: Dato for P4-semifinale og værtsafsløring

Foto: Michael Thygesen

Den 7. marts afholdes Dansk Melodi Grand Prix 2020 og allerede i næste uge kan P4-lytterne være med til at vælge de første sange.


Danskerne har i år endnu mere indflydelse på valget af sangene, og musikken kommer til at fylde mere. Ifølge DR vil Dansk Melodi Grand Prix skrue op for fokus på musikken, solisterne og sangene – og der kommer større bredde end tidligere i de sange, danskerne præsenteres for.

Advertisement

I morgen præsenteres værterne for årets show og allerede i næste uge begynder semi-finalen, hvor danskerne over hele landet kan være med til at vælge de første sange, der skal deltage. Det fortæller DR i en pressemeddelelse i dag.

Sangene i Dansk Melodi Grand Prix vil være endnu mere varierede end tidligere, så flere kan se deres musikinteresse afspejlet i showet. I det hele taget vil vi gerne have, at musikken i Dansk Melodi Grand Prix får en endnu større betydning for flere, samler Danmark om musikken og sangskrivning og inviterer endnu flere til at være en del af Dansk Melodi Grand Prix, siger Gustav Lützhøft.

9 jurymedlemmer har valgt sangene i P4-semifinalen

Ifølge vores information deltager 9 sange i P4-“semifinalen” og skal repræsentere hver sin region.

Læs mere: Julie Berthelsen, Bryan Rice og Hymns From Nineveh-Jonas i den regionale jury

Hver P4-region sit eget jurymedlem, som i en gruppe med med jurymedlemmer fra 2 andre regioner har været med til at udvælge 3 sange. Det vil sige, at 3 jurygrupper hver har valgt 3 sange, i alt 9 sange.

Husk også at læse vores bud på potentielle deltagere i artiklen herunder, hvor vi har støvsuget de sociale medier for hints.

Læs også: Mens vi venter: Melodi Grand Prix 2020 hints og gæt