BEN & TAN udgiver ‘Summer Nights’ – nyfortolkning af Johhny Madsen-hit

I denne uge skulle Ben & Tan have repræsenteret Danmark til Eurovision Song Contest 2020 i Rotterdam med sangen ‘Yes’, som med 61% af stemmerne blev den suveræne vinder af Dansk Melodi Grand Prix. I april skulle Ben & Tan have være rundt i Europa og promovere ‘Yes’, som af mange blev spået en god placering i Rotterdam 16. maj.

Ben & Tan mistede dog på ingen måde pusten efter Eurovision-aflysningen, og ‘Yes’ har været et stort hit på radio og streaming-listerne i Danmark. Sangen har allerede rundet 2.000.000 streams og i Sverige er ‘Yes’ playlistet på nogle af de største radioer som NRJ og RIX FM. Ben & Tan har desuden haft tid til at gå i studiet og indspille en ny sang som deres bud på et summer anthem i 2020. Du kan lytte til ‘Summer Nights’ øverst i artiklen.

Advertisement
BEN & TAN – Summer Nights – ude i dag den 15. maj

Fortolkning af gammel Johnny Madsen sang

Hvis man kan genkende melodien på ”Summer Nights”, men ikke lige kan huske hvorfra, er det enten fordi man er over 40 år eller har lyttet med på sine forældres plader. ”Summer Nights” er nemlig en engelsk oversættelse/genfortolkning af Johnny Madsen sangen ”Stjernenat” fra det populære 1988-album ”Uden For Sæsonen”.

”Summer Nights” er lyden af ung kærlighed og uendelige sommernætter og med den effektive folk/pop som vi kender fra ”Yes”.

Sangen er co-written af et velkendt Grand Prix-navn, nemlig Marcus Winther-John, som i øvrigt afslører, at han udover ‘Summer Nights’ har været med til at skrive endnu en sang til BEN & TAN.

I 2009 var Marcus én af komponisterne, da Susanne Georgi fra Me & My deltog i Eurovision for Andorra med sangen “Get a Life”. I 2010 deltog han i Dansk Melodi Grand Prix med Maria Mathilde Band og sangen ‘Panik’. I 2019 blev han nummer 2 som en af ophavsmændene bag ‘League of Light’ sunget af Julie og Nina og i år var han med til at skrive ‘Take a Chance’ til Robin Bengtsson i Melodifestivalen.

I ”Summer Nights” prøver jeg at fange vibe´en fra den åbne hestevogn, jeg festede i som nyudklækket student en sommer for alt for længe siden. Høj på frihed, forløsning og sommeren! De eneste overvejelser jeg havde, var hvor vi skulle have den næste øl og om det ville lykkes at kissemisse med hende den søde fra klassen inden dimission

Marcus Winther-John
https://www.facebook.com/wintherjohn/posts/10158454580892459