GEE-panelets reviews: Østrig (Eurovision 2020)

Foto: David "Dave" Yang


Vi er glade for at kunne præsentere en ny omgang af ‘Good Evening Europe-panelet’, hvor vi vil diskutere og rangere årets 41 Eurovision-bidrag, som jo desværre ikke får lov til at dyste i Rotterdam.


Efter skuffelsen over aflysningen af årets Eurovision Song Contest og den kommende tur til Rotterdam så småt har lagt sig, så har vi med fornyet mod og entusiasme kastet os ud i at diskutere årets “could have been”-Eurovision-bidrag og til sidst kåre en vinder.

Advertisement

Men vi har brug for jer! Hjælp os med at dele Eurovision-stemning i den kommende periode, der jo ikke bliver helt, som vi havde ønsket os: Del din mening i vores opslag på Facebook og @tag gerne dine Eurovision-venner i opslagene. Det er altid sjovest at diskutere sangene med andre 🙂

Om panelet:
I Good Evening Europe-panelet sidder 8 personer med forskellig baggrund, som alle har det til fælles, at de elsker Eurovision Song Contest og har fulgt konkurrencen tæt i flere år. Du kan læse mere om, hvad de 8 jurymedlemmer anser som den “perfekte vindersang” og få en introduktion til jurymedlemmerne her.

Vi har en bl.a. en tidligere DMGP-deltager og kandidat i musikvidenskab med speciale i Eurovision, 3 tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en tidligere radiovært, en finsk poptøs som elsker Chanée og N’Evergreen, en fodboldfan og tidligere komiker, en softwareudvikler og ikke mindst en fyr, der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – rangeret hvert enkelt bidrag og tildelt det en karakter jf. Eurovision-skalaen mellem 1 og 12.
Du kan se medlemmernes point nederst i artiklen samt bidragets gennemsnit.

Læs ogsåPræsentation af Good Evening Europe-panelet – Eurovision 2020

Østrig

Bidrag53 (Debut: 1957)
Seneste2021 Vincent Bueno – Amen
Kvalifikation5/11 (45%)
Bedste plc.Vandt i 1966, 2014
Værste plc.27. af 28 i Semifinale (2007)
Bedste venner Gns.: 5 Gns.: 3.75 Gns.: 3.47
Værste venner Gns.: 0.28 Gns.: 0.65 Gns.: 0.67

Østrig: Vincent Bueno – Alive

Der er mange sange med retro-vibes i år, og Alive er et af dem. Poppet og dansevenligt i retning af Dance You Off fra 2018, men Vincent Bueno har ikke den Ingrosso’ske charme, og så virker det underligt discount-agtigt i lyden. Kunne have virket med et mere catchy omkvæd, jeg synes bare ikke den kommer nogle vegne undervejs, og pludselig er sangen slut og glemt igen.

Simon

Østrig har i år sendt et funk-inspireret nummer, som måske søger inspiration fra Bruno Mars? Uanset om det er tilfældet eller ej, så er jeg ikke helt med på hvad det er Østrig vil. Genren er endnu ikke nået til at klare sig godt i Eurovision endnu, og jeg har svært ved at se for mig at Østrig i år skulle have været dem der skulle ændre den statistik. 

Clara

who sells the best click here for more info hosts the entire ethnic heritage with regards to sleep.

Vincent Bueno minder en smule om flere danske grand prix-forsøg. Sonny og David Jay står mest ud, og så ved de fleste fans, at det er en genre, som aldrig for alvor er slået til i grand prix-sammenhænge. Østrig kunne have klemt sig videre til finalen, men det siger mere om konkurrenterne end om Alive.

Daniel

Det er i og for sig fint, det Østrig har valgt i år. Der mangler bare lidt, for at det hele bliver andet end fyld. I musikvideoen bliver Vincent sendt ud i en meget koreografi-tung optræden, der ligner noget der er hentet i Justin Timberlakes aflagte kladdehæfte. Der mangler charme og kommunikation, det hele føles som en teknisk danse-eksamen.

Michael

Fra jeg så Vincent Bueno første gang, har jeg ikke kunnet se bort fra hans slående lighed med den danske Grand Prix-deltager Andy Roda. Begge artister skiller sig ud på deres stærke stemmer, deres rytmik og bevægelser.
Østrig leverer et uptempo og energisk bidrag, der nok kunne have fyldt dansegulvet på EuroClub, men når de 3 minutter er gået, så er ‘Alive’ desværre allerede på vej i glemmebogen. Starten er lovende, men omkvædet skuffer og bliver for repetitivt. Østrig ville (i en evt. finale) være kommet i hård konkurrence med bl.a. Tysklands stærke bud, som kæmper om de samme stemmer.

Mette