GEE-panelets reviews: Grækenland (Eurovision 2020)

Foto: ERT

Vi er glade for at kunne præsentere en ny omgang af ‘Good Evening Europe-panelet’, hvor vi vil diskutere og rangere årets 41 Eurovision-bidrag, som jo desværre ikke får lov til at dyste i Rotterdam.


Efter skuffelsen over aflysningen af årets Eurovision Song Contest og den kommende tur til Rotterdam så småt har lagt sig, så har vi med fornyet mod og entusiasme kastet os ud i at diskutere årets “could have been”-Eurovision-bidrag og til sidst kåre en vinder.

Advertisement

Men vi har brug for jer! Hjælp os med at dele Eurovision-stemning i den kommende periode, der jo ikke bliver helt, som vi havde ønsket os: Del din mening i vores opslag på Facebook og @tag gerne dine Eurovision-venner i opslagene. Det er altid sjovest at diskutere sangene med andre 🙂

Om panelet:
I Good Evening Europe-panelet sidder 8 personer med forskellig baggrund, som alle har det til fælles, at de elsker Eurovision Song Contest og har fulgt konkurrencen tæt i flere år. Du kan læse mere om, hvad de 8 jurymedlemmer anser som den “perfekte vindersang” og få en introduktion til jurymedlemmerne her.

Vi har en bl.a. en tidligere DMGP-deltager og kandidat i musikvidenskab med speciale i Eurovision, 3 tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en tidligere radiovært, en finsk poptøs som elsker Chanée og N’Evergreen, en fodboldfan og tidligere komiker, en softwareudvikler og ikke mindst en fyr, der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – rangeret hvert enkelt bidrag og tildelt det en karakter jf. Eurovision-skalaen mellem 1 og 12.
Du kan se medlemmernes point nederst i artiklen samt bidragets gennemsnit.

Læs ogsåPræsentation af Good Evening Europe-panelet – Eurovision 2020

Stefania – SUPERG!RL

Jeg må bare indrømme, at årets græske nummer hængte fast i min hjerne da jeg hørte den første gang. Jeg synes temaet er skarpt, melodien er let genkendelig, og når de to så kombineres til sidst, går der faktisk op i en super fin helhed. Jeg er sikker på at Grækenland kan stille med stærkere numre end dette, men jeg tror også, at dette havde skaffet grækerne en finaleplads i år. 

Clara

Der er kun én ting, jeg hader mere end Fuego-kopier. Og det er de gode Fuego-kopier. De sange, der følger en opskrift, som jeg er 100% imod, men som alligevel bare er så gode, at jeg ikke kan lade være med at synge med. Det har Grækenland gjort i år, 12 point, og lad så være med at kopiere en anden gang!

Daniel

Den her breakbeat-stil er ikke noget der tiltaler mig. Azerbaijan gør det bedre i år, og der er bare intet græsk over denne sang overhovedet. Stefania gjorde det godt til JESC, men det her er en misser for mig. Og så er teksten simpelthen så banal, at det selv for Eurovision er lige en tand for meget…

Simon

“Let me be your Superg!rl” Nej tak, det tror jeg så ikke, jeg får brug for :-/
Grækenland havde skruet gevaldigt op for vores forventninger med masser af løfter forud for afsløringen af “Superg!rl”. 
Men det blev for mig et lidt skuffende “møde” med den ellers dygtige og charmerende Stefania. 
Jeg kan godt li’ den orientalske lyd og Stefania’s stemme, men her stopper festen også. Resten bliver desværre for meget “Replay” og jESC til mig.
Men mon ikke Grækenland havde snuppet en finaleplads I Rotterdam. 

Mette