GEE-panelets reviews: Nord Makedonien (Eurovision 2020)

Foto: Martin Trajanovski

Vi er glade for at kunne præsentere en ny omgang af ‘Good Evening Europe-panelet’, hvor vi vil diskutere og rangere årets 41 Eurovision-bidrag, som jo desværre ikke får lov til at dyste i Rotterdam.


Efter skuffelsen over aflysningen af årets Eurovision Song Contest og den kommende tur til Rotterdam så småt har lagt sig, så har vi med fornyet mod og entusiasme kastet os ud i at diskutere årets “could have been”-Eurovision-bidrag og til sidst kåre en vinder.

Advertisement

Men vi har brug for jer! Hjælp os med at dele Eurovision-stemning i den kommende periode, der jo ikke bliver helt, som vi havde ønsket os: Del din mening i vores opslag på Facebook og @tag gerne dine Eurovision-venner i opslagene. Det er altid sjovest at diskutere sangene med andre 🙂

Om panelet:
I Good Evening Europe-panelet sidder 8 personer med forskellig baggrund, som alle har det til fælles, at de elsker Eurovision Song Contest og har fulgt konkurrencen tæt i flere år. Du kan læse mere om, hvad de 8 jurymedlemmer anser som den “perfekte vindersang” og få en introduktion til jurymedlemmerne her.

Vi har en bl.a. en tidligere DMGP-deltager og kandidat i musikvidenskab med speciale i Eurovision, 3 tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en tidligere radiovært, en finsk poptøs som elsker Chanée og N’Evergreen, en fodboldfan og tidligere komiker, en softwareudvikler og ikke mindst en fyr, der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – rangeret hvert enkelt bidrag og tildelt det en karakter jf. Eurovision-skalaen mellem 1 og 12.
Du kan se medlemmernes point nederst i artiklen samt bidragets gennemsnit.

Læs ogsåPræsentation af Good Evening Europe-panelet – Eurovision 2020

Vasil – You

Vi krydser lige af på alle tjekpunkterne på Balkan-pop, men desværre ikke af den vellykkede slags. Hvis sangen kørte på et diskotek ville man registrere den var der men ikke lytte efter, og det er ikke helt heldigt i Eurovision. Vasil synger godt, jeg synes bare ikke sangen gør noget godt ham, og det er også en af de bidrag jeg har glemt efter at have hørt det.

Simon

Jeg tror at problemet med årets bidrag fra Nord Makedonien er, at man simpelthen ikke kan huske den, nærmest ligegyldigt hvor mange gange man lytter til den. Det er absolut svært at komme tilbage efter det fantastiske resultat landet fik for første gang nogensinde sidste år, men jeg er overbevist om, at det kunne have været gjort skarpere end vi hører i år. 

Clara

Nord Makedonien har sammen med Finland, Portugal og Kroatien den tvivlsomme “rekord” hos mig, at jeg simpelthen ikke kan huske hverken omkvæd eller melodi, uanset hvor mange gange, jeg hører den.
Musikvideoen bringer flashbacks til Luca Hänni’s ‘She Got Me’ fra 2019 uden dog på nogen måde at bringe samme begejstring. Der er pluspoint for den etniske lyd, men så stopper festen desværre også her.

Mette

Altså, respekt til Nordmakedonien for IKKE at være et af de lande, der får en succes og så bare kopierer den i smadder (Host host, Cypern). Så har jeg vist sagt det pæne, der kan siges her. For selvom Proud blev vanvittigt overvurderet sidste år, så var den stadig mindst 100 klasser over dette.. Tja, hvad skal vi kalde det? Makværk? Sangen minder lidt om sådan en overspringshandling, som man udmærket godt ved, man ikke har tid til at færdiggøre, og egentlig heller ikke ved, hvorfor man går i gang med. 

Daniel