GEE-panelets reviews: Portugal (Eurovision 2020)

Foto: André Madeira

Vi er glade for at kunne præsentere en ny omgang af ‘Good Evening Europe-panelet’, hvor vi vil diskutere og rangere årets 41 Eurovision-bidrag, som jo desværre ikke får lov til at dyste i Rotterdam.


Efter skuffelsen over aflysningen af årets Eurovision Song Contest og den kommende tur til Rotterdam så småt har lagt sig, så har vi med fornyet mod og entusiasme kastet os ud i at diskutere årets “could have been”-Eurovision-bidrag og til sidst kåre en vinder.

Advertisement

Men vi har brug for jer! Hjælp os med at dele Eurovision-stemning i den kommende periode, der jo ikke bliver helt, som vi havde ønsket os: Del din mening i vores opslag på Facebook og @tag gerne dine Eurovision-venner i opslagene. Det er altid sjovest at diskutere sangene med andre 🙂

Om panelet:
I Good Evening Europe-panelet sidder 8 personer med forskellig baggrund, som alle har det til fælles, at de elsker Eurovision Song Contest og har fulgt konkurrencen tæt i flere år. Du kan læse mere om, hvad de 8 jurymedlemmer anser som den “perfekte vindersang” og få en introduktion til jurymedlemmerne her.

Vi har en bl.a. en tidligere DMGP-deltager og kandidat i musikvidenskab med speciale i Eurovision, 3 tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en tidligere radiovært, en finsk poptøs som elsker Chanée og N’Evergreen, en fodboldfan og tidligere komiker, en softwareudvikler og ikke mindst en fyr, der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – rangeret hvert enkelt bidrag og tildelt det en karakter jf. Eurovision-skalaen mellem 1 og 12.
Du kan se medlemmernes point nederst i artiklen samt bidragets gennemsnit.

Læs ogsåPræsentation af Good Evening Europe-panelet – Eurovision 2020

Elisa – Medo De Sentir

Åh Portugal. Du er som den ekskæreste, man har blokeret fra Facebook, men som alligevel sniger sig ind i ens indbakke en gang om året. I år markerer vi 10-året for, hvornår Portugal sidst har leveret noget, jeg kunne huske i Eurovision-sammenhæng. Tillykke med jubilæet, Portugal. For min skyld behøver du ikke ringe igen, før du har noget på hjerte.

Daniel

Efter at have sendt mere kunst end musik sidste år, så er portugiserne i år tilbage med en ren ballade i år. Det er dejligt at høre et bidrag på originalsproget, men jeg forventer mere passion af fado’ens hjemland, så det ikke bare er pænt og nydeligt. Endnu et af årets forglemmelige bidrag.

Simon

Jeg skal ikke kunne sige hvad der er galt med lyden i portugisisk tv, men de sangere som sendes til Eurovision synger konsekvent falsk i deres live-udgaver. Årets bidrag er ingen undtagelse, og jeg kan simpelthen ikke høre andet end en form for intetsigendehed, toppet op med toner som på ingen måde passer med det akkompagnement der synges til. 

Clara

Teksten til ‘Medo De Sentir’ (frygt for at føle) skulle angiveligt være meget smuk, men desværre forstår jeg ikke portugisisk og i modsætning til de mere vellykkede bidrag på originalsproget, så formår Elisa ikke at formidle noget budskab eller på anden vis appellere til mig i løbet af de 3 lange minutter.
Fra Fadoens hjemland savner man netop følelserne og melankolien i dette bidrag.
Jeg drømmer mig tilbage til ‘Telemóveis’, som trods alt havde kant og en helt unik lyd.

Mettte