GEE-panelets reviews: Polen (Eurovision 2020)

Foto: Dawid Ziemba


Vi er glade for at kunne præsentere en ny omgang af ‘Good Evening Europe-panelet’, hvor vi vil diskutere og rangere årets 41 Eurovision-bidrag, som jo desværre ikke får lov til at dyste i Rotterdam.


Efter skuffelsen over aflysningen af årets Eurovision Song Contest og den kommende tur til Rotterdam så småt har lagt sig, så har vi med fornyet mod og entusiasme kastet os ud i at diskutere årets “could have been”-Eurovision-bidrag og til sidst kåre en vinder.

Advertisement

Men vi har brug for jer! Hjælp os med at dele Eurovision-stemning i den kommende periode, der jo ikke bliver helt, som vi havde ønsket os: Del din mening i vores opslag på Facebook og @tag gerne dine Eurovision-venner i opslagene. Det er altid sjovest at diskutere sangene med andre 🙂

Om panelet:
I Good Evening Europe-panelet sidder 8 personer med forskellig baggrund, som alle har det til fælles, at de elsker Eurovision Song Contest og har fulgt konkurrencen tæt i flere år. Du kan læse mere om, hvad de 8 jurymedlemmer anser som den “perfekte vindersang” og få en introduktion til jurymedlemmerne her.

Vi har en bl.a. en tidligere DMGP-deltager og kandidat i musikvidenskab med speciale i Eurovision, 3 tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en tidligere radiovært, en finsk poptøs som elsker Chanée og N’Evergreen, en fodboldfan og tidligere komiker, en softwareudvikler og ikke mindst en fyr, der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – rangeret hvert enkelt bidrag og tildelt det en karakter jf. Eurovision-skalaen mellem 1 og 12.
Du kan se medlemmernes point nederst i artiklen samt bidragets gennemsnit.

Læs ogsåPræsentation af Good Evening Europe-panelet – Eurovision 2020

Alicja – Empire

Polen stiller op med en af den slags sange, som risikerer at blive glemt midt i vrimlen af indtryk, der rammer os i løbet af sådan en semifinale. Det er lidt synd, for sangen fejler ingenting, men den kunne godt bruge noget wow-faktor. Det har den ikke, og derfor tror jeg, vi ville have sagt pænt farvel til Polen inden det for alvor var gået løs i Rotterdam

Daniel

Lad os starte med det positive: Alicja kan virkelig synge og når man tænker på, at hun blot er 17 år gammel, så kan man ikke undgå at blive imponeret. Jeg kan godt li’ de skrøbelige stryger/klaverdele og versene, men føler omkvædet bliver for rodet.
Bond-stilen er hørt før og der er desværre intet nyt i ‘Empire’, som på de 3 minutter på intet tidspunkt bevæger sig væk fra stien med forglemmelige ballader.
Jeg tror dog, det polske bidrag ville vokse med Alicja’s liveoptræden og have fået fine jurystemmer. Måske var Polen sejlet i finalen i Rotterdam?

Mette

Et lille skvæt James Bond, et lille skvæt powerballade og lidt musical-dramatisk baggrund. Nej kære polakker, I skulle have valgt en stil og holdt jer til den. Jeg synes faktisk sangen fungerer bedst når den går helt i de stille passager, omkvædene mangler noget for at fastholde min opmærksomhed. Så jeg er ikke helt med på at bygge et empire.

Simon

Dejligt med en sangerinde der faktisk kan synge nummeret ligeså godt live som på indspilningen. Jeg synes Polens bidrag i år har en god del af det der skal til for at lave et stærkt Eurovision-nummer, og jeg tror da også at vi igen i år kunnet have set frem til at have Polen med i finalefeltet.

Clara