GEE-panelets reviews: Spanien (Eurovision 2020)

Foto: Sergio Ramirez Delgado

Vi er glade for at kunne præsentere en ny omgang af ‘Good Evening Europe-panelet’, hvor vi vil diskutere og rangere årets 41 Eurovision-bidrag, som jo desværre ikke får lov til at dyste i Rotterdam.


Efter skuffelsen over aflysningen af årets Eurovision Song Contest og den kommende tur til Rotterdam så småt har lagt sig, så har vi med fornyet mod og entusiasme kastet os ud i at diskutere årets “could have been”-Eurovision-bidrag og til sidst kåre en vinder.

Advertisement

Men vi har brug for jer! Hjælp os med at dele Eurovision-stemning i den kommende periode, der jo ikke bliver helt, som vi havde ønsket os: Del din mening i vores opslag på Facebook og @tag gerne dine Eurovision-venner i opslagene. Det er altid sjovest at diskutere sangene med andre 🙂

Om panelet:
I Good Evening Europe-panelet sidder 8 personer med forskellig baggrund, som alle har det til fælles, at de elsker Eurovision Song Contest og har fulgt konkurrencen tæt i flere år. Du kan læse mere om, hvad de 8 jurymedlemmer anser som den “perfekte vindersang” og få en introduktion til jurymedlemmerne her.

Vi har en bl.a. en tidligere DMGP-deltager og kandidat i musikvidenskab med speciale i Eurovision, 3 tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en tidligere radiovært, en finsk poptøs som elsker Chanée og N’Evergreen, en fodboldfan og tidligere komiker, en softwareudvikler og ikke mindst en fyr, der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – rangeret hvert enkelt bidrag og tildelt det en karakter jf. Eurovision-skalaen mellem 1 og 12.
Du kan se medlemmernes point nederst i artiklen samt bidragets gennemsnit.

Læs ogsåPræsentation af Good Evening Europe-panelet – Eurovision 2020

Blas Cantó – Universo

Sidste år fik vi rendyrket sommerhit fra den iberiske halvø, og i år skal vi også have spansk lyd som smager lidt af Despacito. Men så alligevel ikke, for verset lover mere end omkvædet kan holde, jeg synes man burde have holdt reggaeton-rytmen i omkvædet også, for det havde givet sangen en helhed som den desværre lidt mister. Jeg kan dog godt lide den, den mangler bare lidt for at komme helt op at ringe.

Simon

Efter at Spanien de sidste cirka 5 år er landet helt i bund i konkurrencen (med en decideret sidsteplads i 2017) tror jeg faktisk at årets spanske bidrag, kunne have løftet Spanien bare en lille smule ud af den meget svære situation de har været i i Eurovision kontekst de sidste par år. Nummeret er catchy og med en velfungerende sanger. Så må vi se om Blas Canto og teamet bag kan diske op med en endnu større banger ved ESC 2021.

Clara

Universo er en SÅ meget bedre sang end fanmiljøet har givet den credit for. Ja, jeg kan godt høre, den er lidt gentagende, lidt for meget og lidt for alt muligt, men det er en catchy melodi, en glad popsang og en af de sange, som der absolut skal være plads til i Eurovision. Men som med La Venda fra sidste år frygter jeg desværre, at Spanien igen-igen var blevet knust uden at fortjene det.

Daniel

Spanien har ikke nået top 20 i de sidste 5 år, og sluttede på en ydmygende sidsteplads i 2017. Jeg ved ikke, om Blas Cantó ville kunne have ændret på den nedslående statistik på trods af en moderne og radiovenlig sang med et sing-along venligt omkvæd.
Spanien er på rette vej, men jeg har svært ved at se, hvem der ville stemme på ‘Universo’. Den skiller sig ikke nok ud og så sad live-versionen af sangen desværre heller ikke helt i skabet.

Mette