Dansk Melodi Grand Prix med liveorkester – men uden livepublikum

Foto: Google streetview

I dag fik vi præsenteret årets værtsduo, Tina Müller og Martin Brygmann, og DR bekræftede samtidigt, at showet i år må afholdes uden livepublikum. Showet er rykket ind i DR Byens studie 5. Det er det samme studie, som tidligere har huset store programmer som ’X Factor’, ’Versus’ og ’Alle mod 1’.

Allerede sidste år blev det oplyst, at showet i 2021 ville blive afholdt i DR-byen for at undgå samme situation som i 2020.

Advertisement

– Som så mange andre større begivenheder har vi naturligvis indrettet os efter forholdene. Vi er nødt til med rettidig omhu at tilrettelægge et show, der giver mening i den aktuelle situation. Vi vil ikke risikere at stå i samme situation som sidst med en stor, tom arena

Gustav Lützhøft, talsperson for DMGP 2021

Bakkes op af DR’s Grand Prix-orkester

I studie 5 vil alle artister blive bakket op af DR’s Grand Prix-orkester – et 15 mand stort liveorkester er sammensat af Danmarks bedste musikere under ledelse af kapelmester Peter Düring.

Introen til Melodi Grand Prix 1987, da liveorkestret var en vigtig del af showet

Facts, Dansk Melodi Grand Prix 2021:

  • Dansk Melodi Grand Prix 2021 bliver sendt lørdag den 6. marts live fra DR Byen.
  • Martin Brygmann og Tina Müller er værter.
  • I alt otte sange deltager i konkurrencen.
  • Sange og artister bliver offentliggjort løbende i radioprogrammerne ‘P3 Buffeten’, ‘Formiddag på 4’eren’ og ‘P4 Play’ onsdag den 10. februar frem mod klokken 14, hvor alle sange og artister afsløres samlet på dr.dk og i DR’s Grand Prix-app.
  • På scenen bliver alle artister bakket op af DR’s 15 mand store Grand Prix-orkester under ledelse af kapelmester Peter Düring.
  • Seerne er under showet med til at bestemme, hvilken sang der i 2021 skal være “vores sang”, og som skal repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest i Holland til maj.
  • Showet begynder klokken 20, og du kan følge med direkte på DR1 og DRTV.

Hele Danmarks musikfest

Talsperson og ledende redaktør for Dansk Melodi Grand Prix, Gustav Lützhøft er mere end tilfreds over valget af værtspar og er overbevist om, at de to stærke personligheder kan få sat gang musikfesten hjemme i stuerne på trods af coronabegrænsningerne:

– Vi ved, at danskerne længes efter at samles i fællesskaber, og vi bestræber os derfor på at lave et Dansk Melodi Grand Prix, der på trods af retningslinjer og forsamlingsforbud alligevel bliver hele Danmarks musikfest.

I år får vi otte gode sange, som vi alle kan nyde at synge med på, og selvfølgelig en flot vindersang. Jeg håber, at årets Melodi Grand Prix vil være en kærkommen lejlighed til at stå sammen i fællesskab om musikken og den stærke sangskrivertradition, vi har i Danmark.

Gustav Lützhøft

Comments are closed.